KPK - Zaječarke poražene od Dinama

Autor: Mihajlo Vidojević
nedelja 04.03.2012.
19:24
Izvor: Sportske.net, rss.org.rs

Prvi meč četvrtfinalnog duela Kupa pobednika Kupova pripao je devojkama iz Rusije. Dinamo je u najvećem delu susreta bio bolji protivnik i na kraju zasluženo slavio rezultatom (28:31).

rss.org.rs
rss.org.rs

Povezane vesti

Lepo je počeo duel koji je juče igran u hali "Kraljevica" pred 3000 navijača. Zaječarke su nošene podrškom sa tribina uspele da drže konce igre u svojim rukama ali svega prvih 12-13 minuta. Do tog trenutka Zaječarke su vodile (4:2) a nakon odmora koji je zatražio trener ekipe Dinama stvari počinju da se komplikuju za Srpkinje.

Najviše problema tokom čitave utakmice Zaječarkama je pravila raspucana Viktorija Borščenko koja je uspela da postigne 12 pogodaka za svoj tim. Odličnu podršku imala je u vidu raspoložene Ane Sejdokine koja je igru svog tima nosila tokom čitavog meča beležeći sjajne odbrane. Ona je meč završila sa odličnih 18 odbranjenih udaraca.

Ipak, Zaječarke su prvo poluvreme uspele da održe u egalu. Na odmor se otišlo rezultatom (15:15) tako što su Ruskinje postigle izjednačujući pogodak desetak sekundi pre zvuka sirene koji je poslao rukometašice na pauzu.

Drugi deo utakmice doneo je pad u igri ekipe Zaječara što su iskusne devojke iz Moskve uspele da materijalizuju i dođu do prednosti od (21:29) u 52. minutu meča.

Da se na revanš ne ode sa zaostatkom od osam golova, potrudile su se rukometašice Zaječara tako što su do kraja meča uspele da razliku smanje do podnošljivih -3.

Među boljima u poraženoj ekipi bile su Marta Manga koja je postigla 7 pogodaka a na golu je poraz učinila prihvatljivim Teresa Pislaru koja je imala 15 odbrana za 60 minuta.

Ne propustite