Kragujevačko ''zbogom'' Evropi

Autor: Darko Mitrović
utorak 13.03.2012.
19:44
Izvor: Sportske.net

Košarkaši Radničkog ponovo razočarali i definitivno se oprostili od evropskih ambicija. Iako su tri četvrtine imali solidnu prednost, gosti su u poslednjoj deonici sve to prokockali i dozvolili domaćoj ekipi Krke da napravi preokret i dođe do pobede rezul

kkradnicki.rs
kkradnicki.rs

Povezane vesti

Kragujevčanima je večerašnja utakmica bila mnogo važnija nego domaćinu. Gosti su i znatno bolje ušli u ovaj duel, nagoveštavajući da bi mogli da ostvare i drugu uzastopnu pobedu, kojom bi zadržali nadu u plasman u Evropu.

Predvođeni Amerikancima Skotom i Sajmonom, košarkaši Radničkog su već u prvoj deonici stekli solidnu prednost. Posle prvih deset minuta bilo je 29:21 za Radnički, a stečenu prednost ekipa Miroslava Nikolića dugo je održavala.

Činilo se da bi Radnički mogao rutinski da dobije ovaj meč, jer je i u poslednju deonicu ušao sa osam poena razlike (57:49). Umesto toga, usledio je preokret domaćih.

Prednost Kragujevčana u poslednjoj četvrtini lagano se topila, a na minut pre kraja trojkom Dragiča Krka dolazi u vođstvo rezultatom 71:68.

Posle Nikolićevog tajm-uta, Bratić je pokušao da vrati trojku, nije u tome uspeo, zatim je i Pavković neprecizan, da bi sa linije slobodnih bacanja Nisim oba puta pogodio i tu je već bio kraj snovima Radničkog o Evropi.

Dragič je bio najefikasniji u pobedničkoj ekipi sa 21 poenom, a kod Kragujevčana, po običaju, Amerikanci znatno iznad ostalih. Skot je postigao 21 poen, a Sajmon je upisao 15.

Na kraju, 73:69 za Krku koja je poslednju deonicu dobila sa 24:12 i, kako nedavno reče trener Radničkog, Kragujevčani partijama poput večerašnje nisu ni zaslužili izlazak u Evropu...    

U ostalim mečevima 25. kola ABA lige, vodeći Makabi je kao gost lako savladao Helios u Domžalama rezultatom 71:53, dok je i Budućnost opravdala ulogu favorita na gostovanju u Laškom. Podgoričani su na kraju slavili rezultatom 72:62.  

Od 20 časova, Cibona u gradskom derbiju dočekuje Zagreb.

Ne propustite