Kragujevčani čerupaju Metalac

Autor: Đorđe Đokić
četvrtak 05.07.2012.
12:00
Izvor: Sportske.net

Nova pojačanja stigla u Kragujevac iz gornjomilanovačkog Metalca. Svojić i Simović bi mogli da budu uzdanice Kuzeljevića u narednoj sezoni.

fkradnicki.com
fkradnicki.com

Povezane vesti

Posle Zoranovića, dojučerašnjeg napadača Šumadije iz Aranđelovca, u Kragujevac stižu i prva pojačanja sa iskustvom igranja u Superligi.

Kao i prošle godine, Kragujevčani su prva pojačanja pronašli u Gornjem Milanovcu. Metalac je ispao iz lige, pa njihovi igrači traže novo utočište. Radnički se opredelio za Svojića i Simovića koji su bili među najboljim pojedincima u srpskom fenjerašu.

Simović igra na poziciji levog krila i mogao bi biti zamena za Kostića koji je otišao u Groningen. Ima 26 godina, a u protekle 4 godine je u Metalcu odigrao 105 utakmica i postigao 16 golova. Prošle godine je proglašen za najboljeg igrača kluba i najboljeg sportistu Milanovca, a pre Metalca nastupao je za Mladost iz Apatina, Javor i Voždovac.

Svojić je kartu za Čika Daču vizirao upravo na ovom stadionu gde je postigao 2 gola u porazu Metalca od Radničkog 3:2. Igra na poziciji centralnog veznog i pre Metalca je igrao za Slobodu iz Užica i Mladi Radnik.

Kragujevčni su danas doveli i Đuričkovića iz Zvezde na pozajmicu na 6 meseci, a očekuje se da narednih dana još nekoliko igrača potpiše ugovore sa klubom.

Simović i Svojić su stigli na Čika Daču kao slobodni igrači.

Bilo je i odlazaka, Lepović je dobio raskid ugovora i karijeru će po svemu sudeći nastaviti u Smederevu.


Ne propustite