Kragujevčani 'pecaju' "brejk" u Klaipedi (18.00)

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 06.11.2013.
11:32
Izvor: Sportske.net

Košarkaši Radničkog iz Kragujevca od 18 časova igraju meč četvrtog kola grupne faze Evrokupa. Kao lider na tabeli grupe "H" Radnički ide na noge litvanskom Neptunasu sa željom da dođe do prvog "brejka".

kkradnicki.rs
kkradnicki.rs

Povezane vesti

Izabranici Miroslava Nikolića nalaze se u Litvaniji gde ih od 18 časova očekuje duel sa Neptunasom, inače četvrti u grupnoj fazi takmičenja u Evrokupu.

Kragujevčani se posle tri odigrane utakmice nalaze na čelu tabele sa dve pobede i porazom a jedini neuspeh pretrpeli su upravo na gostovanju. Zbog toga će duel sa Neptunasom biti sjajna prilika da Radnički dođe do prvog trijumfa na strani u Evrokupu.

Protivnik je sastav iz Klaipede, grada na severo-zapadu Litvanije koji izlazi na Baltičko more. Ekipa Neptunasa treća je po kvalitetu u litvanskoj ligi, odmah iza neprikosnovenih Lijetuvos Ritasa i Žalgirisa.

U dosadašnjem toku sezone Neptunas je ostvario pet pobeda i sedam poraza u litvanskom šampionatu, VTB ligi i Evrokupu.

Litvanci su najmanje sreće imali upravo u Evrokupu jer su već u prvom kolu bili pred "brejkom" ali su ih Bizonsi iz Finske dobili sa pola koša razilike. Potom su na svom terenu ponovo izgubili u još jednom trileru, ovoga puta od Bešiktaša. Tek u trećem kolu Neptunas je stigao do trijumfa i to na gostovanju Panioniosu u Atini.

Radnički, sa druge strane, ima dve pobede u Evrokupu i tri u ABA ligi, ali u duel sa Neptunasom ulazi nakon neugodnog poraza od Solnoka u 6. kolu regionalnog takmičenja.

Duel u Klaipedi igra se od 18 časova a ukoliko Kragujevčani dođu do "brejka" biće to veliki korak ka plasmanu u dalji tok takmičenja u Evrokupu.

Ne propustite