Kragujevčani predlažu proširenje lige!

Autor: Mihajlo Vidojević
subota 17.05.2014.
13:36
Izvor: Sportske.net

Trener Radničkog iz Kragujevca Dragoljub Bekvalac istakao je da završnica Jelen Superlige svakako neće biti igrana u regularnim uslovima i okolnostima zbog čega bi najpravednije bilo da liga bude proširena na 18 učesnika.

fkradnicki.com
fkradnicki.com

Povezane vesti

U danima kada se stanovništvo iz gradova koji su ugroženi poplavama bore za život i imovinu fudbal i sport su pali u drugi plan.

Ipak, i u takvim okolnostima fudbaleri i sportski radnici moraju da misle na ono što sledi a to je završnica sezone i borba za trofej i opstanak u ligi.

"Situacija je katastrofalna. Igrači se povređuju i razboljevaju. Trenirali smo u čizmama, sada ne može ni tako" objašnjava strateg Radničkog iz Kragujevca Dragoljub Bekvalac.

Zbog činjenice da su utakmice 29. i 30. kola već odlagane dva puta a nije izvesno ni da li će biti odigrane tokom naredne nedelje, Bekvalac je zatražio proširenje lige jer bi sve drugo bilo nepravedno i neregularno.

"Uslovi su neregularni i trebalo bi Superliga sa se proširi za dva kluba. Jedino poslednjeplasirani bi trebalo da razigrava sa trećeplasiranim klubom iz Prve lige" smatra Bekvalac.

Teško je ipak očekivati da bi moglo da dođe do takvog epiloga jer je poznato da se proširenje ili skraćivanje lige mora obaviti godinu dana ranije, pa je mnogo izvesnije da će pravila igre i loši uslovi u završnici sezone ostati isti za sve učesnike.

Ne propustite