Kragujevčani ubedljivi na premijeri

Autor: Darko Mitrović
subota 01.09.2012.
23:44
Izvor: Sportske.net, kkradnicki.rs

Košarkaši kragujevačkog Radničkog odigrali su i prvu kontrolnu utakmicu od početka priprema. Rival je bio beogradski BKK Radnički, a ekipa Miroslava Nikolića zabeležila je ubedljivu pobedu.

kkradnicki.rs
kkradnicki.rs

Povezane vesti

Kragujevački Radnički, koji u predstojećoj sezoni ima velike ambicije, pobedom je započeo seriju kontrolnih mečeva tokom pripremnog perioda.

Prvi rival ekipi Miroslava Nikolića bio je beogradski BKK Radnički, a Kragujevčani su slavili sa ubedljivih 92:70, po četvrtinama 18:27, 24:16, 27:12, 23:15.

Gosti su bolje počeli, odlično odigrali prvu četvrtinu, ali je nastavak meča u potpunosti pripao Kragujevčanima.

Novajlija Emening je bio najzapaženiji sa 16 poena i pet skokova, a osim njega, još petorica igrača Radničkog imali su dvocifren učinak: Borisov 15 poena i pet skokova, Vajt 14 poena, tri asistencija i četiri skoka, Birčević 12 poena i šest skokova, Krstović 10 poena, četiri asistencije i dva skoka i Dragojlović 10 poena i dva skoka. 

Kod gostiju Mićović najefikasniji sa 12 poena.

''Nismo se snašli u prvih deset minuta, ali to me ne zabrinjava jer su ovi igrači prvi put zaigrali kao ekipa. Igraćemo čitav niz pripremnih utakmica i siguran sam da ćemo napredovati iz dana u dan uoči početka ABA lige. Željenu formu naravno očekujem kad krene zvanično takmičenje'', naglasio je trener Kragujevčana Miroslav Nikolić.

Naredni meč kragujevački Radnički igra već u sredu od 17 časova, kada im u goste dolazi valjevski Metalac.


Ne propustite