Kragujevčani: ''Zvezdo, vidimo se!''

Autor: Darko Mitrović
nedelja 09.02.2014.
21:21
Izvor: Sportske.net, kkradnicki.rs

Dan posle poraza u polufinalu Kupa Radivoja Koraća, i kragujevačkog Radničkog oglasili su se saopštenjem u kome poručuju da su se ''uzdignuta čela'' vratili iz Beograda.

kkradnicki.rs
kkradnicki.rs

Povezane vesti

Podsetimo, Radnički je u subotu pružio sjajan otpor favorizovanoj Crvenoj zvezdi, ali ni treći put ove sezone nije uspeo da savlada beogradske crvbeno-bele.

Posle meča bilo je i pojedinih emotivnih izjava, nervoze, ali u kragujevačkom klubu ističu da su ponosni na ono što su prikazali Nikolićevi puleni na parketu, ali i navijači na tribinama, koji su na pravi sportski način bodrili svoj tim.

Na kraju, iz Radničkog pozivaju navijače da u sredu dođu u ''Jezero'' u što većem broju, kada ekipa Miroslava Nikolića vodi možda i ključnu borbi za plasman u narednu fazu Evrokupa protiv Himika.

Osim toga, uputili su i poruku Crvenoj zvezdi: ''Vidimo se u Superligi!''

''Iako poraz u Kupu Radivoja Koraća boli, kao i svaki drugi takmičarski neuspeh, Kragujevčani su uzdignuta čela napustili parket, ali i tribine hale Pionir.

Za razliku od mučnih scena na parketu i tribinama kragujevačke dvorane na turniru u Kragujevcu prošle godine, Šumadincima se u gostima nisu ponašali kako ne dolikuje onima koji vole svoj klub.

Dok su igrači, nezadovoljni sopstvenim neuspehom, čestitali rivalu, ni navijači nisu okaljali obraz Grada koji su predstavljali. Nisu slavili pobedu ljubimaca koji su ostavili srce na terenu, ali nisu ni ostavili za sobom tragove u beogradskoj dvorani Pionir kojih bi se zastideli Klub, Grad, pa i oni sami.

Uprava Radničkog upućuje reči neizmerne zahvalnosti igračima i navijačima za demonstrirano dostojanstveno na parketu i tribini. Bilo je to časno branjenje boja Radničkog i Kragujevca. Čista obraza se vraćamo sledećoj obavezi - već za tri dana cilj je revanširati se Himiku punom merom za poraz od pet poena (73:68) i pobedom vladati svojom sudbinom pred poslednje kolo druge faze Evrokupa.

Protivniku iz Kupa Koraća poručujemo: Vidimo se u Superligi, a celokupnoj sportskoj javnosti Kragujevca upućujemo poruku: Vidimo se u sredu, jednim srcem za naš Radnički!'', kaže se u saopštenju Radničkog.


Ne propustite