Kraj sage - Nađ napušta Partizan!

Autor: Mihajlo Vidojević
petak 30.05.2014.
23:10
Izvor: Sportske.net

Dosadašnji sportski direktor FK Partizan nagovestio je da od naredne sedmice neće više obavljati funkciju koju mu je klub iz Humske poverio nakon odlaska Ljubiše Tumbakovića u Kinu.

partizan.rs
partizan.rs

Povezane vesti

Fudbalski klub Partizan u sredu je stavio tačku na najneuspešniju sezonu u poslednjih sedam godina a kako u Humskoj ne smatraju Marka Nikolića odgovornim za neuspehe ceh će morati da plati neko drugi.

Dosadašnji sportski direktor Partizana Albert Nađ saopštio je da mu ugovor ističe sa poslednjim danom meseca maja kao i da ga do danas niko nije udostoji razgovora na temu buduće saradnje zbog čega smatra da je njegova misija u klubu završena.

"Došao sam u klub posle nekoliko dana odmora i nisam imao prilike da razgovaram sa bilo kim vezano za moj dalji status. Ugovor mi ističe sa poslednjim danom maja, a kako nema nikakvih nagoveštaja za dalje, izgleda da je sve jasno" kazao je Nađ za "Novosti".

Nekadašnji kapiten Partizana delovao je u više navrata kao koordinator za sportska pitanja u klubu iz Humske a funkciju sportskog direktora zvanično je preuzeo tokom prethodnog leta.

Nije tajna da predsednik kluba i Albert Nađ nisu u najboljim odnosima pa ovakav epilog ne treba nikoga da čudi.

Kada se pogleda učinak koji je Nađ imao tokom jednogodišnjeg mandata na funkciji sportskog direktora rezultati mu ne idu u korist.

Partizan je tokom letnjeg prelaznog roka prethodne godine prodao, pozajmio i izgubio (na osnovu isteka ugovora) bezmalo čitava dva tima!

Imenima, klub su napustili: Aleksandar Mitrović (Anderleht), Ivan Ivanov (Bazel), Marko Šćepović (Olimpijakos), Milan Smiljanić (Genčlerbirligi), Žarko Tomašević (Kortrijk), Lazar Marković (Benfika), Filip Marković (Benfika), Aleksandar Lazevski (Hovela), Aleksandar Miljković (Braga), David Manga (Hapoel Šmona), Aleksandar Davidov (Ašdod), Goran Lovre (Estegal), Nikola Trujić (Napredak), Stefan Šćepović (Sporting Hihon), Eliomar Silva (Kečkemet), Dejan Babić (Sloboda Užice), Igor Zonjić (Sinđelić), Branko Pauljević (Radnički Niš), Stefan Aškovski (Donji Srem), Filip Knežević (Radnički 1923) i Tomislav Pajović (vraćen Šerifu).

Pojačanja su dovođena po principu "daj samo da ne košta", pa je tokom prethodnog leta kupljen samo Ismael Beko Fofana a taj igrač bi lako mogao da napusti Partizan već u narednim mesecima.

Zimski prelazni rok odrađen je nešto kvalitetnije jer su dovedeni igrači koji su u datom trenutku bili najbolji na svojim pozicijama u ligi. Nađ je na zahtev Marka Nikolića u klub doveo trio iz Vojvodine, Škuletića, Vulićevića i Trajkovića a u klub se vratio i Danko Lazović.

Naravno, treba imati u vidu da Albert Nađ kod pobrojanih kupoprodaja nije vodio glavnu reč i nema sumnje da je njegov rad neretko bivao instruisan od neke više instance.

Suma sumarum, Partizan će od ponedeljka očito krenuti u potragu za novim sportskim direktorom a ostaje da se vidi ko bi mogao da zameni Nađa u toj ulozi i preuzme ulogu najvažnijeg pojedinca tokom predstojećeg prelaznog roka.

Ne propustite