Kraj snova o polufinalu, novi poraz ''Orlića''

Autor: Darko Mitrović
petak 06.07.2012.
18:27
Izvor: Sportske.net

Omladinska reprezentacija Srbije poražena je i u drugom kolu takmičenja u Grupi B na Evropskom prvenstvu u Estoniji. Marićevi izabranici danas poklekli pred Englezima rezultatom 2:1. Jedini gol za Srbiju delo Nikole Ninkovića - direktno iz kornera.

dnevnik.rs
dnevnik.rs

Povezane vesti

Kao i protiv Francuske u prvom kolu, ''Orlići'' su ponovo rano primili gol.

Prvi šut Engleza ka mreži Pajovića završio je u golu, a stelac je bio mladi fudbaler Arsenala Afobe. Koudi je centrirao, Pajović loše reagovao, a Afobe je bio na pravom mestu da tu grešku kazni - 0:1.

Izabranici selektora Zorana Marića su pokušavali da što pre stignu do izjednačenja, Nikola Ninković je bio najagilniji u tim pokušajima, ali se istakao i golman Engleske Džonson odličnim intervencijama.

U nastavak meča Srbija je ušla sa Ivanom Petrovićem u sastavu umesto kapitena Mijailovića i odmah je bilo burno u kaznenom prostoru Engleske. ''Orlići'' su tražili jedanaesterac, kada je Torp blokirao šut Đurđevića, ali sudija je imao drugačije mišljenje.

Međutim, u 62. minutu Englezi stižu i do drugog gola. Akcija Afobea i Kina, a u ulozi egzekutora bio je Redmond - 0:2.

Izgledalo je tada da je sve rešeno na ovom meču, ali je onda u 70. minutu Ninković maesteralno, direktno iz kornera uspeo da nađe put do mreže Džonsona - 1:2!

Ipak, u narednih dvadesetak minuta naša reprezentacija nije uspela da dođe do izjednačenja i zadrži nadu u plasman u polufinale.

Ostalo je 2:1 za Englesku, pa Srbija ostaje na poslednjem mestu bez bodova.

U drugom današnjem meču drugog kola Grupe B, Francuska je savladala Hrvatsku sa 1:0.

Srbija: Pajović - Stojković, Mijailović (Petrović 46'), Spajić, Dimić - Poletanović, Đurđević, Pavlovski, Ninković - Radoja, Čavrić

Engleska: Džonston - Robinson, Koadi, Torp, Barkli - Čaloba, Kin, Redmond, Torn - Garbut, Afobe

Ne propustite