Krenulo i Zvezdi!

Autor: Darko Mitrović
subota 27.10.2012.
18:55
Izvor: Sportske.net

Košarkaši Crvene zvezde ostvarili su drugu pobedu u regionalnoj ligi, pošto su u Skoplju, u meču šestog kola, kao gosti savladali domaći MZT. Cibona u isto vreme u Zagrebu savladala Široki.

kkcrvenazvezda.rs
kkcrvenazvezda.rs

Povezane vesti

Utakmicu u Skoplju obeležile su velike oscilacije u igri i jedne i druge ekipe, veliki broj grešaka, izgubljenih lopti, promašaja, ali na kraju je kao pobednik ipak izašla Zvezda, rezultatom 75:60.

Posle vođstva MZT-a od 6:5 u uvodnim minutima meča, usledila je serija Zvezde za 6:12, a onda i niz domaćih od 10:0 za 16:12.

Posle prvih deset minuta domaći su imali minimalnu prednost od 22:20, početkom druge četvrtine i 27:24, ali je ovaj deo igre ipak u potpunosti pripao Crvenoj zvezdi koja je do poluvremena stekla dvocifrenu prednost - 47:36, uz odličnu partiju Katića, koji je u prvih 20 minuta upisao 10 poena i šest skokova.

A onda, gotovo neverovatna treća četvrtina! Domaći mnogo bolje ulaze u drugo poluvreme i poenima Gečevskog u 26. minutu zaokružuju seriju 11:0 za izjednačenje na 47:47.

Međutim, MZT tada bukvalno staje, Zvezda se budi i do kraja ove deonice gledali smo samo poene gostiju za 47:56 na ulasku u poslednjih deset minuta.

Početkom četvrte četvrtine domaći vezuju četiri poena, smanjuju na 51:56, ali više od toga nisu mogli u ovom meču. Zvezda je zatim uspela da vrati dvocifrenu prednost i meč ipak rutinski privede kraju.

Igor Rakočević i Raško Katić bili su najzapaženiji u ekipi Crvene zvezde. Rakočević je upisao 16 poena, koliko i Katić, koji je imao i deset skokova.

U poraženoj ekipi, Gečevski i Čekovski postigli su po 12 poena.

U isto vreme odigran je i meč u Zagrebu, gde je Cibona savladala ekipu Širokog sa 69:63.





Ne propustite