Kristić zadovoljan bez obzira na poraz

Autor: Mihajlo Vidojević
ponedeljak 13.02.2012.
13:08
Izvor: Sportske.net, fknapredak.rs

Aleksandar Kristić sumirao je utiske nakon poraza od mladih igrača Salcburga. Nakon što je odgledao snimak utakmice i prespavao, tvrdi da ima puno razloga za optimizam i pored poraza.

fknapredak.rs
fknapredak.rs

Povezane vesti

Trener kruševljana najviše žali za propuštenim šansama Matića, Stankovića i Bajića ali i za neopravdano poništenim golom nakon greške sudije.

"Nakon što sam odgledao snimak utakmice mogu samo da kažem da je šteta što smo izgubili."

Kristić nema puno zamerki na svoje igrače. Veruje da je poraz od Salcburga posledica grešaka koje su njegovi igrači pravili usled nedostatka koncentracije u odsudnim momentima što je, kako on tvrdi, posledica umora koji je očekivan u ovoj fazi priprema.

"Normalno je za ovu fazu priprema da su igrači umorni, da im se zbog toga dešava da ne istrče na loptu, meni je važno da je postojala volja i želja kod svih igrača."

Zadovoljan je činjenicom da su igrači u najvećoj meri primenili na terenu ono što je uvežbavano u toku priprema i veruje da će naredne provere doneti željene rezultate pa tako ističe:

"Pokušavali smo da primenimo ono što smo radili na treningu i iz toga se izrodilo dosta dobrih akcija, posebno u drugom poluvremenu. Drago mi je da su igrači koji su ušli u igru u nastavku podizali naš nivo igre i pokazali mi da i na njih mogu da računam."

Inače, Napredak je trebalo da u sredu i subotu odigra po dva meča kako bi svi igrači dobili priliku da se dokažu ali će zbog činjenice da nisu svi dobili vizu ovaj plan morati da pretrpi promene kako ne bi došlo do neželjenih posledica kod igrača usled prevelikog napora.

Naredni protivnici kruševačkog prvoligaša biće Torpedo Vladimir i Frajburg B a mečevi su zakazani za sredu od 14 i 17 časova po srpskom vremenu.

Ostaje da se vidi da li će planirani susreti biti odigrani u istom danu zbog već pomenutih problema sa nedostatkom igrača.

Ne propustite