KRK - "Jezero" plitak potok, Zvezda u finalu!

Autor: Mihajlo Vidojević
subota 09.02.2013.
22:42
Izvor: Sportske.net

Košarkaši Crvene zvezde Telekom "preslišali" su Radnički u sred "Jezera" savladavši domaćina Kupa Radivoja Koraća rezultatom 64:90 (17:25, 12:19, 25:23, 10:23) čime su obezbedili plasman u finale nacionalnog kupa gde će se u nedelju za trofej boriti sa Pa

sportske.net
sportske.net

Povezane vesti

Večiti derbi gledaćemo u finalu Kupa Radivoja Koraća pošto je Crvena zvezda Telekom bez većih problema savladala Radnički iz Kragujevca rezultatom 64:90 (17:25, 12:19, 25:23, 10:23).

Vezale su se ruke košarkašima Crvene zvezde Telekom u uvodnim trenucima prve četvrtine pa je Radnički bolje otvorio utakmicu ali je onda Igor Rakočević svojim iskustvom doveo stvari na svoje mesto i održavao beogradske crveno-bele u egalu sve do sredine prve četvrtine kada su proradili i Katić i Subotić.

Kod Kragujevčana se najbolje snašao Emering ubacivši 12 od 17 poena koliko je Radnički dao u prvoj četvrtini.

Sjajnom Rakočeviću su se tokom prve deonice učinkom pridružili Subotić ali i Skot pa se može reći da Beograđani nakon deset minuta igre zasluženo vode u "Jezeru" rezultatom 25:17.

Nisu uspeli košarkaši Radničkog ni drugu deonicu da otvore kako valja pa je nakon pet minuta igre, uz dve, tri vezane greške domaćih, u napadu Zvezda preko Rakočevića i Savovića otišla na ogromnih +16!

Na četiri minuta do kraja četvrtine Zvezda je zastala a Radnički je preko Ćapina, Miljenovića i Vajta prednost smanjio na deset poena a rezultatski priključak ispušten je na kraju četvrtine kada su Kragujevčani brzim šutevima olako gubili lopte i ostavili Zvezdi mogućnost da u poslednjem minutu ponovo vrati prednost stečenu sredinom druge deonice.

Poslednji koš u prvom poluvremenu bio je delo Subotića na dve sekunde pre kraja pa je Zvezda sa ubedljivih 44:29 otišla na odmor.


Drugi deo meča doneo je istu sliku u hali "Jezero". Ništa Radnički nije uspeo bolje da odigra u odbrani i napadu. Bilo je situacija kada je Zvezdin napad umiren ali onda na drugoj strani nije bilo realizacije pa je samo na tri i po minuta do kraja Radnički uspeo da smanji na deset poena razlike nakon trojke Terika Vajta.

Baš u trenucima kada je i domaća publika prepoznala momenat i dala vetar u leđa svojim miljenicima Igor Rakočević ih je utišao dvojkom u poslednjim sekundama Zvezdinog napada pa se u poslednja dva minuta ušlo sa razlikom od 11 poena za Beograđane.

Poslednji minut treće deonice pokazao je da Radnički nikako ne može da se oslobodi psihološkog pritiska i spusti se ispod deset poena razlike pa Zvezda u poslednju deonicu ulazi sa prednošću od 67:54.

Poslednja četvrtina samo je potvrdila dominaciju Zvezde koja je sa lakoćom zaustavila Radnički na pet poena u za pet minuta igre a da je pritom postigla tri trojke i na to dodala sedam poena pa je već tada bilo jasno da od senzacionalnog preokreta neće biti ništa.

Na kraju je Crvena zvezda Telekom zasluženo slavila rezultatom 90:64 i plasirala se u finale Kupa Radivoja Koraća.

U pobedničkoj ekipi standardno najefikasniji Igor Rakočević ubacio je 21 poen, pratili su ga Subotić sa 15 i Savović sa 11 poena.


Kod Radničkog su jedino Amerikanci bili na nivou, Teriko Vajt je postigao 21 poen, dok je Emening zabeležio 15. Vredno pomena je da su 'domaćini' turnira pogodili samo 2 trojke iz 17 pokušaja!


Ne propustite