KRK - Partizan na Čovića i Gurovića, Mega čeka Crnokosu

Autor: Vladimir Nestorović
petak 07.02.2014.
11:00
Izvor: Sportske.net

U današnjim duelima četvrtfinala Kupa Radivoja Koraća u beogradskom 'Pioniru' se sastaju ekipe Partizana i FMPA, i nešto kasnije Mega Vizure i Crnokose.

kkpartizan.rs
kkpartizan.rs

Povezane vesti

Navijači crno-belih već su oguglali na ogromne kadrovske probleme koji su četu Duška Vujoševića zadesili ove sezone, a nakon povrede Tarensa Kinzija u Zagrebu i udarca koji je dobio Nikola Milutinov pred iskusnim trenerom biće veoma težak zadatak. Ako tome dodamo i dugoročne povrede Davisa Bertansa, Dragana Milosavljevića i Lea Vestermana, jasno je da su crno-beli veoma oslabljeni, ali ne treba očekivati da će se predati na ovom turniru, pošto će svoju priliku pokušati da iskoriste mladi Andrić, Dalo i Šalić.

Partizan je vezao nekoliko uzastopnih poraza, pa nema sumnje da će crno-beli biti maksimalno motivisani da se na ovom turniru pokažu u što boljem svetlu, uprkos navedenim problemima.

Njihov protivnik je ekipa FMP-a, lider Košarkaške lige Srbije, koji sa klupe vodi veoma poznato lice u vidu Milana Gurovića. Popularni 'Čiča' je deklarisani navijač Crvene zvezde, a na klupi tima iz Železnika nalazi se od ove sezone.

U FMP-u odnedavno igra i povratnik u srpsku košarku, Filip Čović, koji će naspram sebe imati jednog od najvećih bisera evropske košarke Bogdana Bogdanovića, ali nema sumnje da će na njemu biti dosta preuzimanja u odbrani, pa ostaje da se vidi hoće li uopšte doći do njihovog direktnog duela.

U poslednjem četvrtfinalnom paru sastaju se Mega Vizura i Crnokosa iz Kosjerića.

Izabranici Dejana Milojevića su trenutno na deobi devetog mesta u regionalnoj ABA ligi, dok njihov protivnik zaostaje svega jednu pobedu za vodećim FMP-om u KLS i zauzima drugu poziciju.

Ipak, jasno je da je ekipa Vizure apsolutni favorit, budući da u svojim redovima ima pravu plejadu mladih talenata (Micić, Miljenović, Jokić, Radović, Dangubić i Krstić), a tu je i iskusni Ratko Varda.

Crnokosa je nedavno ostala bez svog najboljeg igrača Radenka Pilčevića, koji je pojačao kragujevački Radnički, ali će ekipa iz Kosjerića čekati svoju priliku i pokušaće da iznenadi mlade momke iz redova Mege.

Meč između Partizana i FMP-a na programu je u 18:30, dok se Mega i Crnokosa sastaju u 21:00.

Ne propustite