Kroćenje istanbulskih "Lavova" (19.30)

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 16.01.2013.
10:51
Izvor: Sportske.net

Košarkaši Crvene zvezde Telekom u okviru drugog kola TOP 16 faze Evrokupa dočekuju turski Galatasaraj sa namerom da ostvare i drugi trijumf kojim bi načinili veliki korak ka plasmanu u četvrtfinale ovog takmičenja.

kkcrvenazvezda.rs
kkcrvenazvezda.rs

Povezane vesti

Beogradski crveno-beli večeras će u rasprodatoj hali "Pionir" dočekati ekipu koja slovi za favorita kada je osvajanje trofeja u Evrokupu u pitanju.

U Beograd stižu istanbulski "Lavovi" koji u svom timu imaju i jednog Srbina koji navijačima Crvene zvezde nije u lepom sećanju pošto je u prethodnoj sezoni Milan Mačvan branio boje "večitog rivala".

Izabranici Vlade Vukoičića ulaze u meč sa Galatom sa namerom da trijumfuju i na taj način upišu i drugu pobedu u grupi "L" u kojoj se još nalaze Ulm i Uniks iz Kazanja.

Crvena zvezda Telekom nalazi se u sjajnoj formi pošto je od početka kalendarske godine ostvarila tri trijumfa, od toga dva na strani. Najpre je u okviru ABA Lige pao Evroligaš iz Ljubljane a onda su crveno-beli slavili u Nemačkoj nad Ulmom.

Ako se tome doda podatak da je u "Pioniru" pala i Cedevita, koja je takođe igrala Evroligu u tekućoj sezoni, onda je jasno da se večeras može očekivati fenomenalan meč.

Vlada Vukoičić nije želeo da daje velika obećanja već je istakao da će od svojih izabranika tražiti da daju svoj maksimum a da onda uz pomoć vernih "Delija" pobeda ne bi bila nedostižna.

"Idemo na pobedu... Moramo da dobijamo kod kuće, tako da ćemo probati da pobedimo i Galatasaraj. O njima možemo danima da pričamo... Velika obećanja za rezultat neću da dajem, ali tvrdim i ubeđen sam da će svi dati maksimum" kazao je Vukoičić.

Kapiten Igor Rakočević bio je nešto slobodniji u najavi meča rekavši da veruje u pobedu.

"Igramo jako bitnu utakmicu, i rezultatski i što se tiče forme. Nekako se čini da je ovo ključni trenutak za nas u oba takmičenja. Počev od sutra pa nadalje, čeka nas veoma težak period. Imamo jako dobro raspoloženje, formu i odlične rezultate i ne vidim nijedan razlog zašto ne bismo nastavili da radimo kvalitetno i pobedimo protivnika koji je po imenima definitivno najjači u Evrokupu" rekao je Rakočević.

Klub je pozvao navijače da navijaju sportski i da ne ubacuju bilo kakve predmete na teren kako bi se izbegle kazne kakvu je ABA liga poslala na Mali Kalemegdan zbog nedoličnog ponašanja navijača tokom meča sa Cedevitom.

Pored toga, navijači su pozvani da obuku crvenu garderobu kako bi se poslala lepa slika iz hale "Pionir" koji će bez sumnje biti popunjen do poslednjeg mesta jer su karte rasprodate za tri sata od puštanja u prodaju.

Duel Crvene zvezde Telekom i Galatasaraja počinje u 19 časova i 30 minuta.

Ne propustite