Krstičić pokrenuo Sampdoriju, Inter siguran, Parma drži korak!

Autor: Aleksandar Obrenović
nedelja 09.03.2014.
16:59
Izvor: Sportske.net

U mečevima italijanske Serije A Inter je kao domaćin pobedio Torino, dok je Siniša Mihajlović sa svojom Sampdorijom stigao do veoma važne pobede protiv Livorna. Do pobeda došli Parma, Kjevo i Atalanta.

Beta/AP Photo/Marco Vasini
Beta/AP Photo/Marco Vasini

Povezane vesti

Iako je loše krenulo po ekipu iz Đenove, Sampdorija je uspela da oduševi svoje navijače u drugom poluvremenu i nadoknadi čak dva gola zaostatka u odnosu na Livorno, a ulazak Nenada Krstičića je bio jedan od ključnih poteza srpskog stručnjaka na klupi Sampdorije.

Livorno je mnogo bolje počeo meč, Paulinjo je pogodio stativu u 12. minutu, da bi Ibrahima Mbaje postigao gol glavom u 19. minutu. Nije se dugo čekalo na drugi gol, ponovo je strelac bio Mbaje, a igrao se 27. minut.

U velikim problemima je bila Sampdorija, ali je ulazak Nenada Krstičića promenio nešto u ekipi.

Ušao je u igru u 49. minutu, da bi u 53. postigao pogodak koji je najavio veliki preokret Sampdorije. Neko bi rekao da je rezultat od 2:0 onaj najgori, a to se potvrdilo kao tačno. Sampdorija je do kraja golovima Okake i Gabiadinija, kao i autogolom Kećerinija postavila konačan rezultat od 4:2 za slavlje Siniše Mihajlovića.

Gol Krstičića pogledajte ovde.

Inter je zabeležio veoma važnu pobedu u meču sa Torinom, a strelac jedinog gola bio je Rodrigo Palasio. Inter je dominirao ovim mečom, iako se radilo o dosta sporoj utakmici. Torino je bio previše slab na ovom meču, jedva da su napravili 2-3 ozbiljna napada, a Inter je na drugoj strani iskoristio jednu od svojih šansi i zasluženo je slavio golom Palasija.

Njegov gol pogledajte ovde.

Parma se uopšte ne šali ove sezone, drži i dalje korak za Interom u nadi da će igrati Evropu sledeće sezone.

U direktnoj borbi za evropska takmičenja Parma je slavila protiv Verone golom Biabianija u 20. minutu i Šelota pred sam kraj meča. Za goste je igrao i Boško Janković, ali samo do 57. minuta.

Lacio nije ni bod da izvuče protiv Atalante, pošto su gosti slavili na Olimpiku rezultatom 0:1. Morales je bio jedini strelac u pobedi gostiju, a lacio je ovaj meč završio sa 10 fudbalera u polju nakon što je Kandreva dobio drugi žuti karton.


Italy Soccer Serie A
U meču Kjeva i Đenove bilo je dosta uzbuđenja naročito pred samkraj meča. Vodio je Kjevo sve do 88. minuta rezultatom 1:0, da biAlberto Đilardino postigao gol za izjednačenje. I kada su gostimislili da će odneti bod u Đenovu, dosuđen je penal za Kjevo kojije iskoristio Paloši za radost 'Letećih Magaraca'.

U meču između Bolonje nije bilo pobednika, rezultat na kraju je bioisti kao i onaj na početku, 0:0.

Ne propustite