Krunić: "Kratak odmor pa juriš na Ligu Evrope"

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 22.05.2012.
12:32
Izvor: Sportske.net, Novosti.rs

Fudbaleri Jagodine ostvarili su istorijski uspeh plasmanom u kvalifikacije za Ligu Evrope. Kormilar ekipe, Simo Krunić, prezadovoljan je ostvarenim i već počinje da pravi plan rada za iskušenja koja njegov tim očekuju od početka jula.

fkjagodina.org.rs
fkjagodina.org.rs

Povezane vesti

Kada je zimus Jagodina zaostajala za Radničkim i Slobodom niko nije verovao da će ova ekipa na proleće napraviti senzaciju i uspeti da se domogne mesta na tabeli koje vodi u Evropu.

Ipak, Jagodinci su bili treća najbolja ekipa u prolećnom delu Jelen Superlige zabeleživši devet pobeda, četiri remija i dva poraza.

Kruniću je već odato priznanje za postignuti uspeh ponudom da do penzije vodi Jagodinu ali je mladi stručnjak realan i razmišlja o tome kako da nakon pauze što bolje pripremi ekipu za početak kvalifikacija u Ligi Evrope.

"Imamo kratak odmor i krećemo sa istim snagama. U prvom kolu mogu da igraju igrači koji su završili sezonu što je u neku ruku povoljnost jer smo uigrani. Narednih dana mi ostaje da sa upravom napravimo radni plan. Ali, pre svega toga potreban nam je svima odmor. Zaslužili smo ga" rekao je Krunić.

Trener Jagodine bio je među onima koji ni u jednom trenutku nisu leteli visoko i davali obećanja za koja nisu bili sigurni da mogu da ih ostvare. Za Krunića je zalaganje fudbalera bilo jedino merlio i na kraju se ispostavilo da je bio u pravu.

"Mi smo verovali da možemo, ali to nismo nikome pričali jer smo se gadno opekli na startu kad je izgledalo da ćemo se boriti za goli život. Evropu smo pomenuli tek tri kola pre kraja kad su se mnoge kockice složile. Nije sve bilo do nas jer su rivali imali veliku prednost. Sticajem okolnosti, otvorila nam se prilika i mi smo je iskoristili. Nismo očekivali Evropu, ali joj se silno radujemo" završio je strateg Jagodine.

Četvrtoplasirana ekipa Jelen Superlige startovaće u kvalifikacijama za Ligu Evrope 5. jula a pre toga će fudbalerima biti omogućena kraća pauza nakon čega će se ponovo okupiti kako bi se što bolje spremili za Evro iskušenja.

Ne propustite