Kruševljani zadovoljni prolećem

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 11.06.2012.
18:21
Izvor: Sportske.net, fknapredak.rs

I pored činjenice da ovog proleća nisu uspeli da se izbore za plasman u Superligu, u kruševačkom Napretku ističu da su zadovoljni učinkom ekipe u drugom delu sezone.

fknapredak.rs
fknapredak.rs

Povezane vesti

Razlog za zadovoljstvo Kruševljani vide u statističkim podacima, koji potvrđuju da bi Napredak ostvario cilj, da je tokom jeseni imao bolje rezultate.

Naime, tokom prolećnog dela sezone, Napredak je ostvario deset pobeda i osvojio 34 boda, koliko i niški Radnički, koji je sa čelne pozicije izborio plasman u elitu.

Osim toga, fudbaleri Napretka su postigli i 31 gol, po čemu su najfikasniji u ligi, a interesantno je da su tokom proleća postigli skoro četiri puta više golova nego jesenas.

Još jedan podatak koji ističu u Kruševcu, jeste gol razlika, po kojoj su takođe bili najbolji u Prvoj ligi Srbije.

Kad su u pitanju pojedinci, kapiten Nenad Mirosavljević je najbolji strelac sa 11 postignutih pogodaka, a prvo mesto na listi strelaca prolećnog dela sezone deli sa Nišlijom Ivanom Pejčićem. Pejčić je zbog dva gola koja je upisao jesenas na prvom mestu ukupne liste strelaca.

Kruševljani se ponose i brojem navijača na njihovim utakmicama. Više od 47 hiljada ljudi pratilo ih je ove sezone, što čini prosek od gotovo tri hiljade gledalaca po utakmici, a ako se uzmu u obzir samo prolećne utakmice, prosek je još veći.

Ne propustite