KSS – Povratak suštini košarke..

Autor: Miloš Marković
utorak 05.03.2013.
10:01
Izvor: Sportske.net, Sport

Upravo se ovakav zaključak može izvući nakon neformalnog skupa održanog juče u sedištu saveza na kome se sastalo najviše rukovodstvo Košarkaškog saveza Srbije na čelu sa predsednikom Draganom Đilasom.

kss.rs
kss.rs

Povezane vesti

Sastanak predsednika Saveza sa predstavnicima Predsedništva Udruženja ligaša koje čine čelni ljudi Partizana, Crvene zvezde, Radničkog, FMP-a i Vojvodine, protekao je u neformalnnom tonu, ali je portajao i duže nego pojedine sednice Predsedništva.

Nakon sastanka, medijima se obratio Dragan Đilas koji ističe da je razgovor imao konstruktivan karakter čija je suština pronalaženje metoda i načina da se košarci vrati suština.

Nakon nemilih scena iz Kragujevca, KSS je poput svojih kolega iz Fudbalskog saveza, poseban osvrt dao na rešavanje problma huliganizma.

„Želimo da košarku vratimo onima koji uživaju u tom sportu, a ne da pravi ljubitelji dolazee u vorane u strahu ili još gore, da ostaju iući i gledaju prenose.“

„Sve je i dalje u atmosferi dijaloga, još uvek nemamo ništa konkretno, nakon predloga fudbalske organizacije i mi smo načeli problem koji nas dugo pritiska.“, prenosi „Sport“ reči predsednika KSS.

Kako je rekao Đilas, na sastanku je bilo reči i o finansiranju vrhunskog sporta, izrazio je čak i bojazan da će pojedini košarkaški centri imati problema da uopšte i prežive tešku finansijsku situaciju koja će, kako kaže, u budućnosti biti još gora.


Ne propustite