Kuljani nemilosrdni, pao i slovenački vicešampion!

Autor: Darko Mitrović
utorak 14.02.2012.
19:21
Izvor: Sportske.net

Nova pobeda Hajduka koji najavljuje blistavo proleće. Slovenački vicešampion Hit Gorica, bila je u potpuno podređenom položaju protiv srpskog superligaša. U prvih pola sata, Kuljani su ređali šanse, pogađali i mrežu i stativu, a slovenačka ekipa nije stvo

fkhajduk.rs
fkhajduk.rs

Povezane vesti

Hajduk je u još jednoj proveri na pripremama u Umagu zabeležio i novu pobedu. Današnji rival bila je slovenačka Hit Gorica, a Kuljani su slavili rezultatom 2:0, završivši posao već posle dvadesetak minuta igre.

Već u drugom minutu, zatresla se mreža slovenačkog vicešampiona. Goločevac je oduzeo loptu na sredini terena, proigrao Ćovina, koji odlično prodire po levoj strani, upošljava Hadžibulića. On je uspeo da se oslobodi svog čuvara i plasira loptu u dalji ugao za vođstvo Kuljana - 1:0.

U prvih pola sata Kuljani su neprestano napadali i ređali prilike. Beležimo tako udarac Ćovina, nakon solo-prodora u 15. minutu, kada je odlični golman Simičič krajnjim naporom uspeo da odbrani mrežu.

Samo dva minuta kasnije, Goločevac je izvanrednim pasom proigrao Hadžibulića, koji izlazi sam pred Simičiča, šutira oštro, u bliži ugao, ali golman Hit Gorice, uspeva da odbrani zicer.

Minut kasnije, Novković prihvata loptu na 20-ak metara od slovenačkog gola. Krenuo je koji korak napred, šutirao silovito i pogodio – stativu.

U 23. minutu Kuljani stižu do drugog gola. Ćovin ponovo prodire po levoj strani, ulazi koji metar u sredinu i sjajno prosleđuje loptu iza leđa protivničke odbrane. Tamo je spremno dočekao agilni Bubalo i prosledio loptu u dalji ugao slovenačkog gola - 2:0.

Bilo je još šansi za fudbalere Hajduka koji su u nastavku meča bili najopasniji posle Pauljevićevih prodora. 

Hajduk: Brać – Pauljević, Vasiljević, Mujdragić, Lalić – Čovilo, Novković, Goločevac – Ćovin, Bubalo, Hadžibulić.

Igrali su još: Vejnović, Maksimović, Veselinović.

Ne propustite