Kuljani ponosni na svoje navijače!

Autor: Miloš Marković
subota 10.03.2012.
10:05
Izvor: Sportske.net, fkhajduk.rs

Projekat povratka publike na stadion koji je pokrenuo kulski prvoligaš urodio je plodom, Hajduk je proporcionalno broju stanovnika Kule među prva dva fudbalska centra po posećenosti.

fkhajduk.rs
fkhajduk.rs

Povezane vesti

Ponosni na cifru od 2000 navijača, Kuljani sa velikim zadovoljstvom ističu činjenicu da se publika lagano vraća na stadion kraj Kišovog kanala.

Zasićenje, zbog dugog niza godina igranja u eliti, visoke cene ulaznica za industrijski devastiran grad, nizak nivo kvaliteta fudbala i konstantna borba za opstanak, odsustvo bilo kakvog marketinga i animiranja građana od strane tadašnje uprave kluba, ali i značajno narušena infrastruktura faktori su koji su umnogome uticali na smanjenje broja publike u poslednjih nekoliko godina.

Promena uprave u leto 2011. godine pokazala je jasnu želju da se Hajduku vrati sjaj i ponovo uspostavi veza sa navijačima.

Povratak publike na stadion je glavni cilj predsednika kluba Zorana Osmajića koji je obećao da će učiniti sve da stadion kraj Kišovog kanala bude ponovo pun.

Kuljani sa zadovoljstvom saopštavaju da je u svojoj nameri i uspeo!

Poseta na stadionu je u proteklom periodu naglo skočila i iznenadila mnoge. Slobodan ulaz na stadion u toku cele sezone vratio je ljude, 2.000 Kuljana (protiv BSK), 2.500 (Borac), 2.500 (OFK Beograd), a cena od svega 200 dinara, privukla je na meč protiv Crvene Zvezde čak 5.500 ljudi.

Prosečna poseta od preko 2000 gledalaca otkriva podatak da svaki 9. građanin Kule dolazi na stadion, bačka varoš i njen stogodišnjak nameravaju da statistiku dodatno povećaju u nastavku sezone.

Ne propustite