Kuljani traže ''svetlo na kraju tunela''

Autor: Darko Mitrović
petak 16.03.2012.
21:57
Izvor: Sportske.net, fkhajduk.rs

Neuspesi na startu prolećnog dela sezone uzdrmali su ekipu Hajduka, ali trener Zoltan Sabo veruje da će na gostovanju u Čačku njegov tim konačno pokazati ono što je prikazivao tokom zimskih priprema.

fkhajduk.rs
fkhajduk.rs

Povezane vesti

Evropske ambicije i velika ulaganja uprave u Hajduk, nisu ispraćena igrama na terenu, pa predstojeće gostovanje Borcu u Čačku Kuljani doživljavaju kao prekretnicu.

Nagomilanih problema svestan je i šef struke Zoltan Sabo.

''Ako kažem da smo u teškoj poziciji, neću reći ništa novo. Situacija je komplikovana, ne pružamo igre kakve smo morali i sada već upadamo u psihološke dubioze, a to nam ne treba. No, sada ne vredi kukati. Iz svakog tunela, ma koliko mračan bio, uvek postoji izlaz'', izjavio je Sabo. 

Trener Kuljana naglašava da će njegova ekipa morati psihički da se podigne posle neočekivanih neuspeha.

''Moramo da se borimo i da ličimo na tim! Borac je ostvario dve pobede, ozbiljno pojačao ekipu i ne zaslužuju da se bore za opstanak, suviše su kvalitetni za to. Ipak, verujem da ih je poslednji poraz na sopstvenom terenu poremetio. Mi nećemo kalkulisati i u Čačku idemo na pobedu, ali moram priznati da bih i sa bodom, u ovoj situaciji, bio zadovoljan'', otkriva Sabo.

Povoljna okolnost je da se u ekipu vraćaju Vasiljević i Maksimović.

''Sa Maksimovićem dobijamo na kreativnosti, a sa Vasiljevićem na čvrstini u defanzivi. Ukoliko budemo u meč ušli hrabro, forsirali igru kakvu smo dugo uvežbavali, onda će i rezultat doći. Ne smemo u meč ulaziti, kao da se to nas ne tiče i kao da od nas ništa ne zavisi. Pobedom bi smo se vratili na pravi kolosek, porazom upali u jednu kolotečinu, koja nam nikako ne treba pred seriju teških mečeva, protiv ekipa sa samog vrha tabele'', zaključio je Sabo.

Ne propustite