Kuljani ubedljivi na premijeri, blistao Čovilo

Autor: Darko Mitrović
subota 11.02.2012.
16:10
Izvor: Sportske.net, fkhajduk.rs

Fudbaleri kulskog Hajduka trijumfovali u prvoj proveri na pripremama u Umagu. Danas su savladali hrvatskog drugoligaša HAŠK sa ubedljivih 4:0, uz blistavu partiju trostrukog stelca Čovila.

fkhajduk.rs
fkhajduk.rs

Povezane vesti

Od samog početka meča, bilo je jasno da je kvalitet na strani srpskog superligaša.

Već u 4. minutu, malo je nedostajalo Paunoviću da pogodi mrežu hrvatske ekipe. No, ono što nije uspeo iskusni napadač, jeste vezni igrač. U 17. minutu, nakon centaršuta Goločevca, Mujdragić je bio najviši u skoku, lopta se izodbijala nekoliko puta, došla do Čovila, koji je sa pet metara prosledio u mrežu – 1:0.

Tri minuta kasnije, mat u tri poteza. Maksimović je presekao loptu na Hajdukovoj polovini, krenuo napred, pronašao Paunovića, koji je pružio loptu u prostor Bubalu, a mladi napadač lako realizovao ukazanu priliku.

Rezultat je mogao biti i ubedljiviji, da je gl. arbitar meča pokazao na belu tačku nakon oštrog nasrtaja nad Goločevcem u zagrebačkom šesnaestercu.

Ni u drugom poluvremenu Hajduk nije posustajao. Protivnik je bio primoran da se konstantno brani sa devetoricom igrača na svom delu terena.

U samom finišu meča na scenu je stupio raspoloženi Čovilo i obeležio meč. Dva poteza za prepričavanje i pamćenje.

Prvo je dočekao loptu je na oko 25 metara od gola Zagrepčana, koju je vratio agilni Maksimović, zahvatio je iz punog voleja i poslao u gornji desni ugao protivničkog gola. Hendija, čuvar mreže H.A.Š.K. je paradom samo ulepšao Čovilovu majstoriju i gol za špice.

U samom finišu meča, nakon kornera koji je izveo Pejović, Čovilo je uspeo da na prvoj stativi iz skoka zahvati loptu i zatrese mrežu, pogodivši bliži ugao, za više nego ubedljivih 4:0 i blistavu partiju belih.

Ponos ravnice sledeći meč igra već u nedelju, protiv mađarskog drugoligaša Belmezvaroši.

Hajduk: Brać – Cvetković, Vasiljević, Mujdragić, Dabić – Čovilo, Maksimović, Goločevac – Veselinović, Bubalo, Paunović.

Igrali su još: Vejnović, Lalić, Pejović

Ne propustite