Kup - Burno na Karaburmi, Jagodinci bliži finalu!

Autor: Darko Mitrović
sreda 26.03.2014.
16:59
Izvor: Sportske.net

Branilac trofeja Kupa Srbije, ekipa Jagodine, ostvarila je odličan rezultat na Karaburmi protiv domaćeg OFK Beograda, u prvoj utakmici polufinala Kupa. Domaći mogli i do boljeg rezultata, trener Krmpotić isključen, sporan nedosuđeni penal za ''Romantičare

fkjagodina.org.rs
fkjagodina.org.rs

Povezane vesti

U prvoj polufinalnoj utakmici Kupa Srbije, Jagodina je kao gost savladala ekipu OFK Beograda na Karaburmi, rezultatom 2:1.

Današnji meč počeo je kako su gosti mogli samo da požele. Iz prve prave akcije uspeli su da povedu već posle tri minuta igre. Đurić je odlično prošao po desnoj strani, centrirao u peterac gde se Lepović najbolje snašao i iz neposredne blizine prosledio loptu u mrežu - 0:1.

Rano primljeni gol nije ''presekao'' domaće, koji su imali inicijativu, a krunisali su je već u 17. minutu. Odlična akcija ''Romantičara'' u tim trenucima, Dražić je lepo uposlio Gajića kroz sredinu, ofsajd zamka Jagodinaca nije uspela, što Gajić koristi za izjednačenje na 1:1.

U nastavku meča slika na terenu se nije bitnije promenila, OFK je diktirao tempo, a Jagodinci su vrebali priliku da iz brzih kontri postignu još koji gol.

Nerešenim rezultatom se ušlo u drugih 45 minuta, a početkom drugog novi šok za domaće. Posle jednog neiskorišćenog napada OFK Beograda, usledila je sjajna kontra Jagodinaca preko Pešića, na kraju centaršut ka Arsenijeviću koji je odlično ispratio akciju i sa sedam - osam metara poslao loptu u desni ugao gola domaćih - 1:2!

Koji minut posle toga, na klupi OFK Beograda bili su sve nervozniji zbog pojedinih sudijskih odluka, što je rezultiralo i isključenjem šefa struke ''Romantičara'' Zlatka Krmpotića.

Sporan detalj viđen je nešto kasnije u kaznenom prostoru Jagodine, kada su bile čak dve sumnjive situacije u istom napadu OFK-a, ali se sudija Anđelovski nije oglasio.

Do kraja, još dve odlične prilike za ''Romantičare'', najpre je Dražić odličnim šutem sa 18 metara pogodio stativu, da bi zatim Stanisavljević iz slobodnog udarca okrznuo isto mesto.

Drugo polufinale igra se večeras od 18 časova, kada Vojvodina u Novom Sadu dočekuje Spartak.








Ne propustite