Kup - Ekonomcu prvi trofej u sezoni

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 25.04.2013.
10:35
Izvor: Sportske.net

Futsaleri Ekonomca osvojili su jedini preostali trofej na domaćoj sceni koji do sada nije stigao da ukrasi vitrine kluba iz Kragujevca. U finalu nacionalnog Kupa Srbije "Studenti" su bili bolji od najvećeg rivala, ekipe Marbo Intermeca.

ekonomac.com
ekonomac.com

Povezane vesti

Aktuelni šampion Srbije u futsalu od sinoć je i novi vlasnik trofeja u nacionalnom futsal Kupu. Ekonomac je u finalnom meču bio bolji od ekipe Marbo Intermeco i slavio rezultatom 5:2 (2:1).

"Studenti" su do trijumfa došli pred svojim navijačima a prvi deo meča pokazao je zašto se Ekonomac i Marbo i dalje smatraju najboljim predstavnicima srpskog klupskog futsala.

Ekonomac je u prvom delu meča, pored dva pogotka Rajčevića i Kocića, (međusobno asistirali jedan drugom kod golova) imao i nekoliko sjajnih prilika koje je neutralisao reprezentativni čuvar mreže, Aleksa Antonić.

"Kafedžije" su svoju šansu u prvom poluvremenu iskoristile preko Pršića koji je iz kaznenog udarca savladao Aksentijevića. Milosavac i Matijević su do odlaska na odmor mogli da poravnaju rezultat ali su zasmetali jedan drugom u odsudnom trenutku.

Početak drugog dela meča obeležila je po jedna dobra prilika sa obe strane a zatim i mali šou ekipe koja je u finalu igrala na domaćem terenu. Ekonomac je preko Rajčevića i Bojovića povisio na 4:1 a u tim trenucima meča samo je zahvaljujući Antoniću Marbo izbegao debakl.

Golman Marba je do kraja meča odbranio dva penala i jedan kazneni udarac a onda se i njegov saigrač Željko Petrović potrudio da prednost domaćih bude umanjena.

Konačan rezultat 5:2 postavio je Mladen Kocić pogotkom u samoj završnici utakmice a nakon toga je usledilo i slavlje futsalera Ekonomca i proslava prvog trofeja u nacionalnom Kupu.

Ne propustite