Kup - Evijan šokirao PSŽ, i Bordo u polufinalu

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 17.04.2013.
23:53
Izvor: Sportske.net

Poznati su svi učesnici polufinala francuskog Kupa a prvorazredno iznenađenje napravila je ekipa Evijana koja je eliminisala Pari Sen Žermen nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca. Bordo u polufinalu nakon preokreta.

sportske.net
sportske.net

Povezane vesti

Nakon Troa i Lorijena u polufinale francuskog kupa plasirale su se i ekipe Evijana i Bordoa.

Bordo je nakon preokreta uspeo da se domogne mesta među četiri najbolja tima u Kupu Francuske pošto je u završnici meča golovima Dijabatea došao do prednosti od 3:1 pa je do kraja Lens samo ublažio poraz.

Prvorazredno iznenađenje viđeno je večeras na stadionu Evijana, gde je ekipa koja se bori za opstanak u Ligi 1, uspela da eliminiše lidera prvenstva i četvrtfinalistu Lige šampiona, ekipu Pari Sen Žermena.


Pastoreov pogodak u 8. minutu nagovestio je da će se "Sveci" prošetati do polufinala ali je Helifa u 43. poravnao na 1:1.

Ispostavilo se da je do kraja utakmice taj rezultat ostao na snazi a ni produžeci nisu doneli promenu. Samo je Tjago Mota u 117. minutu poslat na tuširanje.

Fortuna je u penal seriji pogledala Evijan a za goste je pogodio samo Laveci dok su Ibrahimović i Tijago Silva promašili, pa je domaćin slavio sa 4:1 nakon izvođenja penala.

Ne propustite