Kup Evrope - Radnički "kaparisao" trofej

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 20.03.2013.
22:20
Izvor: Sportske.net

Vaterpolisti Radničkog iz Kragujevca stavili su tačku na fenomenalno veče srpskog vaterpola pošto su nakon Zvezde i Partizana i oni slavili u drugom po kvalitetu takmičenju u Evropi.

vkradnicki.com
vkradnicki.com

Povezane vesti

Radnički je večeras gostovao Florenci u prvom meču finala Kupa Evrope i slavio rezultatom 4:8 (3:2, 0:4, 1:1, 0:1) pa vaterpolisti kragujevačkog tima već drže jednu ruku na trofeju namenjenom osvajaču ovog takmičenja.

Šumadici su u potpunosti kontrolisali meč a rezultatska neizvesnost vladala je samo u prvoj četvrtini koja je i pripala domaćem timu.

Kakav je meč u Firenci odigrala ekipa Dejana Udovičića svedoči i činjenica da su za tri četvrtine Kragujevčani primili samo jedan pogodak.

Najefikasniji u ekipi iz Kragujevca bio je Filip Filipović, koji je postigao tri gola. Dva gola je postigao Slavko Gak, a po jednom u strelce upisali su se Boris Popović, Damir Burić i Boris Zloković.

U domaćem timu najbolji je bio Di Fulvio sa tri gola, dok je jedan pogodak postigao Pagavi.

Revanš meč u kome će Radnički braniti prednost od četiri gola igra se 6. aprila u Kragujevcu kada će Radnički pred svojim navijačima imati priliku da osvoji prvi evropski trofej u istoriji kluba.

Ne propustite