Kup - Jagodina ubedljiva, Voša prošla na penale, ispao Rad!

Autor: Darko Mitrović
sreda 25.09.2013.
18:06
Izvor: Sportske.net

Šesnaestina finala Kupa Srbije nije protekla bez iznenađenja. Rad i pored vođstva na kraju poražen u Čačku od domaćeg Borca, u Kraljevu i Lučanima penal-drame. Jagodina, Sloboda, Novi Pazar, Spartak, niški i kragujevački Radnički i ostali favoriti opravda

fkjagodina.org.rs
fkjagodina.org.rs

Povezane vesti

Fudbaleri Jagodine su odbranu trofeja u Kupu započeli ubedljivim trijumfom nad domaćom Rakovicom u Beogradu. Jagodinci su slavili sa 4-1 i bez problema izborili plasman u narednu rundu takmičenja.

Uspešni i prilično ubedljivi u gostima bili su i subotički Spartak, Sloboda, Donji Srem, niški Radnički i Čukarički.

Međutim, svoje navijače razočarao je Rad, koji je vodio 1-0 protiv Borca u Čačku, ali su domaći u drugom poluvremenu uspeli da naprave preokret i plasiraju se u osminu finala.

Mnogo muke imala je i Vojvodina, prošlosezonski finalista. Novosađani su gostovali u Kraljevu protiv Sloge i tek posle boljeg izvođenja jedanaesteraca uspeli da slome otpor domaćih. Ključnu ulogu u penal-seriji imao je golman ''Lala'', iskusni Srđan Žakula, koji je zaustavio dva šuta Kraljevčana sa bele tačke.

Penali su odlučili pobednika i u Lučanima, gde su se sastali Mladost i OFK Beograd, a posle 90 minuta bez golova, više koncentracije u penal lutriji imali su ''Romantičari'', koji su slavili sa 5-3.

Kragujevački Radnički je eliminisao Banat, golom Spalevića u prvom poluvremenu, a domaći su čitavo drugo poluvreme odigrali sa igračem manje na terenu.

Kup Srbije, šesnaestina finala

Proleter – Crvenа zvezdа 0:3
Borаc – Rаd 2:1
Trstenik – Novi Pаzаr 0:2
Rаdnički 1923 – Bаnаt 1:0
Pаrtizаn BB – Spаrtаk 0:3
Rаdnički SM – Donji Srem 0:2
Teleoptik – Slobodа 0:3
Slogа – Vojvodinа 1:1, penalima 1:3
Mlаdost Lučani – OFK Beogrаd 0:0, penalima 3:5
Rаkovicа – Jаgodinа 1:4
Smederevo – Čukаrički 0:2
BSK Borčа – Jedinstvo Putevi 0:1
Bežаnijа – Rаdnički Niš 0:2
Pаrtizаn – Metаlаc 17:00h
Nаpredаk – Jаvor 19.00h

Ne propustite