Kup - OFK, Donji Srem i Spartak prvi četvrtfinalisti!

Autor: Darko Mitrović
sreda 30.10.2013.
15:59
Izvor: Sportske.net

U prvim utakmicama osmine finala Kupa Srbije, pobede ostvarile domeće ekipe. Najviše drame na Karaburmi, gde je OFK Beograd tek u nadoknadi vremena uspeo da eliminiše užičko Jedinstvo. Spartak bolji od Napretka, Donji Srem siguran protiv Čačana.

fkjagodina.org.rs
fkjagodina.org.rs

Povezane vesti

Pravu dramu imali su prilike da gledaju navijači na Karaburmi, gde su ''Romantičari'' jedva uspeli da prekinu seriju poraza i posle preokreta u samom finišu savladali Jedinstvo Puteve iz Užica rezultatom 2:1.

Posle dva poraza na svom terenu od kragujevačkog Radničkog i Vojvodine, ekipa OFK Beograda imala je imperativ pobede protiv prvoligaša iz Užica, ali su stvari za domaće postale znatno teže posle vođstva gostiju golom Milekića u 19. minutu.

Vođstvo Jedinstva ostalo je na snazi do kraja prvog poluvremena, ali u nastavku preokret u režiji Paločevića.

On je najpre u 47. minutu iz slobodnog udarca doneo izjednačenje svom timu, zatim je propustio i jednu odličnu priliku, da bi u 94. minutu izrastao u junaka utakmice, poistigavši i pobedonosni gol.

U isto vreme, Donji Srem je znatno lakše izašao na kraj sa čačanskim Borcem, tim iz Pećinaca slavio je sa 2:0, a istim rezultatom završen je i meč u Subotici, gde je Spartak golovima kapitena Torbice savladao ekipu kruševačkog Napretka.

Kup Srbije - osmina finala

Spartak - Napredak 2:0
Nosković 73, 90.
OFK Beograd - Jedinstvo 2:1
Paločević 47, 90. - Milekić 19.
Donji Srem - Borac 2:0
Marčeta 18, Čordašić 87 (pen).

Vojvodina - Novi Pazar 16:00
Radnički Niš - Partizan 17:00
Sloboda - Voždovac 18:00
Čukarički - Jagodina
Crvena zvezda - Radnički Kg 19:00

Ne propustite