Kup: "Valjak" preorao "Čair", 'Džigi' poslao poruku Zvezdi!

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 30.10.2013.
18:50
Izvor: Sportske.net

Fudbaleri Partizana lako su izašli na kraj sa Radničkim u Nišu u duelu osmine finala nacionalnog Kupa Srbije. Crno-beli su slavili rezultatom 3:0 (1:0) a Nikola Ninković je sa dva pogotka poslao poruku "večitom rivalu" koji je naredni protivnik crno-belih

partizan.rs
partizan.rs

Povezane vesti

Gostovanje Partizana u Nišu, u okviru osmine finala Kupa Srbije, najavljivano je kao pravi test za pulene Vuka Rašovića pred predstojeći "večiti derbi".

Ipak, crno-beli su u kombinovanom sastavu uspeli da lako izađu na kraj sa Radničkim i savladaju superligaša u Nišu istovetnim rezultatom kao i Jagodinu pre dva kola u Jelen Superligi.

Radnički Niš: Kesić, Pauljević, Pavlović (od 33' Trišović), Živković, Petrović, Ćulum, Kolarević (od 73' Milenković), Jovanović, Hadžibulić (od 55'' Ljubinković), Stojanović, Jovanović.

Partizan: Stojković, Obradović, Ostojić, Stanković, Petrović, Gulan, S. Marković, Luka, Ninković (od 77' Đemba Đemba), Živković (od 68' Jojić), Kojić (od 62' Fofana).


Partizan je golovima Predraga Luke i Ninkole Ninkovića slavio rezultatom 3:0 (1:0) i tako se plasirao u četvrtfinale nacionalnog Kupa Srbije a, što je još važnije, kupio mir u kući pred subotnji duel sa "večitim rivalom" na "Marakani".

Posao je crno-belima bio olakšan već posle sedam minuta igre, kada su Kojić i Luka izveli dobar napad koji je vezni fudbaler Partizana pretvorio u prednost. Uposlio je Kojić Luku a ovaj je, iskosa sa leve strane, poslao loptu u dalji ugao Kesićevog gola.

Od tog trenutka pa do odlaska na odmor samo je Ćulum pripretio Stojkoviću i to je bila jedina konkretna prilika domaćih u prvih 45. minuta.

Partizan

Rašovićevi izabranici rešili su pitanje prolaska u četvrtfinale nakon samo četiri minuta u drugom poluvremenu. Nikola Ninković je sa osamnaest metara tukao u levi ugao Kesićevog gola donevši tako prednost Partizanu od 2:0.

Domaći su mogli do neizvesnije završnice i smanjenja deficita ali su Ćulum i Ljubinković bili izblokirani pa je ostalo 2:0 za crno-bele i nakon 67. minuta igre.

Kazna je stigla 6 minuta kasnije kada je Ninković prelepim pogotkom materijalizovao dobro izvedenu kontru Partizana i postavio konačnih 3:0.

Do kraja susreta viđena je još jedna izgledna prilika pred golom Vladimira Stojkovića ali je golman Partizana dobro intervenisao i sačuvao svoju mrežu u Nišu.

Partizan je na taj način obezbedio plasman u četvrtfinale nacionalnog Kupa a već u subotu crno-bele očekuje najvažniji meč jesenjeg dela sezone.

Ne propustite