Kurćubić ne planira "bunker" tatiku

Autor: Mihajlo Vidojević
petak 12.04.2013.
17:02
Izvor: Sportske.net, fkspartakzlatiborvoda.com

Trener Spartaka iz Subotice Petar Kurćubić rekao je pred duel sa Crvenom zvezdom da njegovi fudbaleri ne umeju da igraju "bunker" te da se za defanzivnu taktiku neće odlučiti na "Marakani" kao što to nije činio ni u Subotici u jesenjem delu sezone.

fkspartakzlatiborvoda.com
fkspartakzlatiborvoda.com

Povezane vesti

Fudbaleri Spartaka iz Subotice nakon dva vezana poraza gostuju ekipi Crvene zvezde na "Marakani" u okviru 23. kola Jelen Superlige. Oni su u prvom delu sezone zadužili crveno-bele tako što su im naneli najteži poraz u šampionatu ali Petar Kurćubić ne strahuje od najavljene odmazde.

"Pred nama je utakmica za koju ne treba posebna priprema, igračima ne treba dodatni motiv kada su u pitanju utakmice sa Crvenom Zvezdom. Ako uporedimo utakmicu od jesenas ima tu dosta sličnosti. Mi smo bili na dnu tabele, dok je Zvezda bila u naletu. Sada su Beograđani vezali par pobeda dok smo se mi sa dve izgubljene utakmice u nizu našli bliže dnu tabele" počeo je svoju analzizu predstojećeg meča trener "Golubova".

Ključ uspeha na "Marakani" Kurćubić vidi u dobrom početku meča koji bi značio odbranu svog gola u prvih pola sata igre.

"Očekujemo pune tribine i jednu sasvim drugačiju Crvenu Zvezdu. Ukoliko uspemo da se odupremo u prvih pola sata, kada očekujemo žestok pritisak, možda uvedemo utakmicu u ono što nama odgovara, da eventualno profitiramo iz njihove žurbe i nervoze zbog nepovoljnog reezultata" istakao je Kurćubić.

Iako je priznao da je zadržavanje protivnika u prvih pola sata od krucijalnog značaja za povoljan rezultat, Kurćubić neće "parkirati autobus" pred golom Aleksića.

"Naš sledeći protivnik je sigurno u velikom usponu. Podigli su individualnu i timsku formu, te značajno popravili segment defanzive. Vezali su tri utakmice bez primljenog gola, zbog toga nam je jasno da za dobar rezultat u Beogradu moramo da postignemo gol ili dva. Moji igrači ne znaju da igraju samo defanzivno, sigurno ćemo pokušati sa igrom unapred ukoliko nam to protivnik dozvoli" zaključio je strateg Spartaka.

Utakmica Crvena Zvezda - Spartak Zlatibor voda igra se na "Marakani" u subotu 13.04. sa početkom od 18h. Subotičani su na ovom meču lišeni usluga Gorana Adamovića koji je dobio crveni karton na prethodnoj utakmici, dok su svi ostali spremni i ulaze u konkurenciju za prvi tim.

Ne propustite