Lajović i Bozoljac blizu glavnog žreba

Autor: Đorđe Đokić
nedelja 03.02.2013.
20:24
Izvor: Sportske.net

Dušan Lajović uspešan u Čileu, a Ilija Bozoljac u Zagrebu. U Francuskoj Danilo Petrović nije uspeo. Janko i Viktor dobili rivale u Montpeljeu.

TSS
TSS

Povezane vesti

Ilija Bozoljac i Dušan Lajović uspešno su savladali prepreke u 2. kolu kvalifikacija i sutra će se boriti za ulazak u glavni žreb na ATP turnirima iz kategorije 250 u Čileu i Hrvatskoj.

Lajović, koji je trenutno 4. reket Srbije, u narednom periodu će u Latinskoj Americi pokušati da stigne do novih bodova i što boljeg plasmana na ATP listi. Lajović je danas u 2. kolu kvalifikacija, posle velike borbe savladao Španca Matrija u 3 seta sa 7:6, 5:7 i 7:5 i tako sebi obezbedio plasman u finale kvalifikacija, ali i novih 6 bodova za ATP listu.

U finalu kvalifikacija, Lajovića najverovatnije čeka Portugalac Elija, 3. nosilac kvalifikacija i 137. teniser planete.

Bozoljac igra u Zagrebu. Danas je u 2. kolu savladao u 2 seta Slovaka Červenaka, 7. nosioca u kvalifikacijama, sa 7:6 i 7:5 po setovima. Protivnik srpskom teniseru u finalu kvalifikacija je Italijan Mateo Viola, 3. nosilac kvalifikacija.

U Francuskoj, Danilo Petrović nije uspeo da stigne do finala kvalifikacija. Danilo je u 3 seta izgubio od Francuza Uane, 2. nosioca.

U Montpeljeu neće proći bez Srba. Janko Tipsarević i Viktor Troicki su dobili svoje rivale na startu turnira. Janko je kao 2. nosilac slobodan u 1. kolu, a u drugom će protiv Ljodre ili nekog od kvalifikanata. Troicki je 7. nosilac, u 1. kolu igra protiv nosioca vajld karda, Francuza Puila.

Ne propustite