Lajović za Sportske.net - "Želim da postanem bolji teniser"

Autor: Đorđe Đokić
subota 02.03.2013.
15:59
Izvor: Sportske.net

Dušan Lajović se vratio sa turneje po Latinskoj Americi sa novim poenima u džepu i još bitnije iskustvom igranja na ATP turnirima.

TSS
TSS

Povezane vesti

Dušaj Lajović je već dve sezone na granici ulaska u vrh svetskog tenisa. Stigao je do 137. mesta na ATP listi u avgustu prošle godine, a nakon Australijan opena i turneje po Latinskoj Americi ponovo su stigli i bolji rezultati. Proteklog meseca je odigrao više mečeva u glavnom žrebu ATP turnira nego čitave prošle godine, svakako dragoceno iskustvo.

U Čileu, Argentini i Meksiku stigao je do glavnog žreba. Iako se čini da je posebno u Čileu mogao i više, dobro je igrao i u mečevima prvog kola protiv igrača iz top 50 mogao da testira gde se trenutno nalazi. I po rezultatu i po igri je jasno da je blizu, nedostaje malo iskustva i samopouzdanja u ključnim trenucima.

"Zadovoljan sam kako sam počeo sezonu, iako sam par mečeva izgubio koje sam imao u šaci. Generalno sam zadovoljan igrom, pogotovo što sam u pripremnom periodu menjao neke stvari u igri i to funkcioniše za sada" - rekao nam je Dušan po povratku iz Meksika.

Šta čeka Dušana, kakvi su planovi?

"Sad mi je u planu da igram uglavnom čelendžere, ali i poneki ATP na šljaci u Evropi i da skupim što više poena do Pariza. Ulazak u prvih 100 do kraja sezone bi svakako bio uspeh, ali pre svega radim na tome da postanem bolji teniser i nadam se da će sa tim doći i rang" - iznosi četvrti reket Srbije svoje planove za naredni period.

Lajović ove nedelje odmara, a zatim ga čeka čelendžer u Sarajevu gde brani četvrtfinale od prošle godine. Do kvalifikacija za Roland Garos Lajović brani oko 90 poena.

Od ponedeljka će biti 152. na svetu.

Ne propustite