Lajović za 'Sportske': "Nikada nisam nameštao!"

Autor: Miloš Marković
petak 15.02.2013.
14:21
Izvor: Sportske.net

Srpsku tenisku javnost zatekla je vest koju su objavili čileanski mediji koji tvrde da je Dušan Lajović po istragom ATP-a zbog navodnog nameštanja meča sa 16-godišnjim Kristijanom Garinom.

TSS
TSS

Povezane vesti

Naime, na startu turnira u Vinja del Mar u Čileu, Dušan Lajović je na veliko iznenađenje poražen od 920. igrača sveta, 16-godišnjeg Čileanca Kristijana Garina.

Ovaj poraz izazvao je veliku pažnju u tamošnjoj javnosti koja tvrdi da je Lajović pod istragom ATP-a zbog abnormalnog priliva opklada na račun talentovanog Čileanca.

ATP je navodno rešio da istraži zbog čega su uplaćivane velike svote na domaćeg igrača koji je u glavni žreb turnira u domovini ušao zahvaljujući vajl kardu.

Podsetićemo, Lajović je do prvog kola pomenutog turnira blistao u kvalifikacijama, a Garun je nakon trijumfa nad našim teniserom poražen od Francuza Šardija.

Čileanci u čitavom kontekstu ističu i Lajovićevu nacionalnost, a sam srpski teniser je u izjavi za naš sajt rekao da nikada u životu nije namestio meč i da nema govora o bilo kakvoj umešanosti u nelegalne radnje.

„Mogu samo da kažem da nema govora o tome da sam umešan u bilo kakvo nameštanje i da nikada u životu ne bi uradio tako nešto jer ceo život radim i treniram naporno i ne bih nikad ugrozio svoju karijeru na takav način.“, rekao je Lajović.

Srpski teniser ističe da je očekivao da će pobediti u pomenutom duelu, ali ističe da je platio danak umoru nakon kvalifikacija kroz koje je prošao.

„Trebalo je da dobijem taj meč, ali desio mi se peh da sam jako loše odigrao. Pre toga sam imao tri naporna meča u kvalifikacijama što me je dodatno izmorilo.“, rekao je za Sportske.net Dušan Lajović.

Inače, Lajović za vikend igra kvalifikacije za turner u Buenos Airesu.


Ne propustite