Lalatović za 'Sportske' o prijateljstvu sa Srnom, zašto je Napredak rame uz rame sa ''Večitima''...

Autor: Darko Mitrović
sreda 19.02.2014.
18:36
Izvor: Sportske.net

Nekadašnji fudbaler Crvene zvezde Nenad Lalatović sve uspešnije gradi svoju trenersku karijeru. Mladi stručnjak je ove zime iz Voždovca došao na klupu kruševačkog Napretka, a pred start drugog dela sezone, u intervjuu za naš sajt izražava veliko zadovoljs

fknapredak.rs
fknapredak.rs

Povezane vesti

Jesenas je sa novajlijom u Superligi, ekipom Voždovca, ostvario sasvim solidne rezultate, pa je mnoge iznenadio njegov prelazak u Napredak. Ipak, Lalatović smatra da je napravio pravi potez i prvi utisci u novoj sredini su mu veoma povoljni.

''Voždovac sam napustio zato što su naša razmišljanja počela da se razilaze. Kada do toga dođe, neko mora da se povuče,i odlučio sam da to budem ja. U to vreme je došla ponuda iz Napretka i ja sam je prihvatio.

U Napredak sam došao zato što je Kruševac fudbalski grad. Zato što svaku utakmicu prati po 5-6.000 gledalaca, i privilegija je raditi u takvoj sredini.

Napretkom sam jako zadovoljan. Ja sam ranije bio u Sremu, Proleteru i Voždovcu, ali za Napredak odgovorno tvrdim da je jedan od najorganizovanijih klubova u zemlji, rame uz rame sa Zvezdom ili Partizanom, ali sa mnogo manjim brojem ljudi.

Uz Proleter, Napredak je najorganizovaniji klub, gde se tačno zna šta ko radi, i zadovoljstvo je raditi ovde''
,
izjavio je Lalatović.

Tokom priprema Napredak je ostvario zapažene rezultate, ali prava iskušenja tek slede.

''Mi smo u pripremnom periodu odigrali 7 utakmica i zabeležili 5 pobeda, ali u prvenstvu je do bodova mnogo teže doći. Ja vodim jedan mlad tim, doveli smo adekvatne zamene koje su se dobro uklopile. Ono sto nas razlikuje od drugih je naša mladost, a samim tim borbenost i želja da se dokaže da Napredak nisu trojica igrača, već ceo tim'', izjavio je Lalatović.

Zvanično, razlog odlaska njegovog prethodnika Nenada Milovanovića bilo je navodno kašnjenje sa angažovanjem pojačanja. Od Lalatovićevog dolaska stiglo je dosta novih igrača, pa se postavlja pitanje da li su sve novajlije uspele da se uklope na pravi način i da li možda nekoga izdvojio.

"Ne bih izdvojio nikog posebno. Novajlije su se lepo uklopile i jako lepo su primljeni. I u moj rad su se lako uklopili. Ja sam zadovoljan pojačanjima, a nadam se da će oni dokazati da su prava pojacanja za Napredak'', naglasio je trener Kruševljana.

Ipak, kad su ciljevi ekipe u pitanju, Lalatović se ne zaleće previše, već gleda unapred korak po korak.

''Za početak - opstanak. To nam je prvi cilj. Ako u prvoj polovini prolećnog dela prvenstva ostvarimo 17 bodova koliko sada imamo, onda možemo razmišljati o nečemu više. Za sada je to samo opstanak u ligi. Sa ovim timom, na leto možemo da pričamo o plasmanu u prvih pet, jer Napredak ima kvalitet'', ističe Lalatović.

Zvanični debi na klupi Napretka imaće protiv Jagodine. Lalatović otkriva da će se na premijeri najviše osloniti na snage iz jesenjeg dela sezone.

''Jagodina je favorit. Oni su trećeplasirana ekipa, prošlogodisnji osvajač Kupa, sada igraju polufinale Kupa, uigrana ekipa, sa kojom neće biti lako.

Igramo na domaćem terenu i maksimalno ozbiljno ulazimo u tu utakmicu. Pobediće ona ekipa koja manje bude grešila, a prve utakmice su uvek najteže. Kostur startne ekipe činiće stari igrači koji se odlično poznaju, sa možda dvojicom-trojicom novajlija'',
objašnjava Lalatović.

Hrvatski reprezentativac i fudbaler Šahtjora Darijo Srna je posle meča sa Partizanom rekao da, baš zbog Lalatovića, navija za Napredak u našoj Superligi. Trener Kruševljana nam je objasnio i zbog čega.

''Nisam iznenađen, jer smo veliki prijatelji, i redovno se čujemo telefonom. Godinama smo igrali zajedno. Ja navijam za njega, on za mene. Prati moju karijeru, kao i ja njegovu. Kada sam mu javio da sam prešao u Napredak, čestitao mi je i rekao da sam prešao u veliki klub - što Napredak jeste'', zaključio je Nenad Lalatović u intervjuu za naš sajt.

Ne propustite