Lane: ''Ljudi, nisam kriv!''

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 06.09.2012.
23:41
Izvor: Sportske.net, zurnal.rs

Iako se njegov Anderleht plasirao u Ligu šampiona, Milanu Jovanoviću nedavni dueli sa AEL-om u poslednjem kolu kvalifikacija, tačnije ono što se dešavalo van terena, nikako neće ostati u lepom sećanju.

uefa.com
uefa.com

Povezane vesti

Kao što je poznato, u prvom meču odigranom na Kipru, srpski arbitar Milorad Mažić dodelio je crveni karton Jovanoviću, zbog nesportske reakcije prilikom izlaska iz igre.

To je automatski značilo da srpski internacionalac neće moći da nastupi u revanšu, ali novi maler ga je zadesio pošto je Anderleht u revanšu uspeo da izbori plasman u elitno evropsko takmičenje.

Naime, Jovanović je neposredno posle meča sišao u civilu da sa svojim saigračima podeli radost zbog velikog uspeha, ali onda dolazi do incidenta sa igračima AEL-a, za koji je ponovo optužen upravo Jovanović.

UEFA je reagovala izricanjem suspenzije srpskom fudbaleru na još jednu utakmicu, što znači da on neće moći da igra ni u meču prvog kola Lige šampiona protiv Milana na ''Meaci''.

Ova odluka je prilično naljutila Jovanovića, koji je najavio žalbu, tvrdeći da je potpuno nevin i zahtevajući da čak ide na detektor laži, kako bi to dokazao!

''Ovo je neprihvatljivo i ako treba ići ću u sedište UEFA da se žalim! Ne treba mi ni advokat, sam ću da se branim!

Posle revanš meča sa AEL-om slavio sam na ulazu u svlačionicu Anderlehta sa svojim saigračima Molinsom i Vargasom. Iznervirani kiparski fudbaleri koji nisu mogli da se pomire sa porazom, prošli su pored nas i počeli da lome stakla i bacaju stvari.

Jedan od njih je pogodio našeg funkcionera Pjera Leroa u glavu, drugi je mene gađao flašom za vodu i pogodio me u grudi. Uzvratio sam i tada je naišao sudija i video me. Ali, ja sam bio u svojoj svlačionici i Kiprani su ti koji su napali nas! Jedan je čak hteo da me ošamari, promašio me je i pokidao mi zlatan lančić...''
, objašnjava Jovanović.


Ne propustite