Lane: "Srbija na krilima mladosti"

Autor: Mihajlo Vidojević
subota 25.02.2012.
21:37
Izvor: Sportske.net, Novosti.rs

Fudbaler Anderlehta i reprezentativac Srbije, Milan Jovanović, pozivom vršioca dužnosti selektora Radovana Ćurčića, postao najstariji igrač na najnovijem reprezentativnom spisku. On je za "Novosti" istako da mu uloga najiskusnijeg prija kao i da je budućn

Povezane vesti

Neuspesi koje je Srbija nanizala u kvalifikacijama za EP i prijateljskim mečevima doveli su do smene generacija u reprezentaciji. To je proces koji je veoma delikatan i treba vremena da se sve "kockice" sklope.

Nova era reprezentacije počeće prijateljskim susretima na Kipru a na spisku Radovana Ćurčića samo je Milan Jovanović ostao od "stare garde."

"Bogami, ovaj trenutak je došao ranije nego što sam očekivao. To što ću biti najstariji mi ne smeta, čak sam uveren da će boravak s novim snagama srpskog fudbala i za mene biti kao eliksir mladosti" rekao je za "Novosti" popularni Lane.

On se osvrnuo na propuštene šanse prethodnih generacija ali i izrazio verovanje da će mladost biti glavni adut Srbije u budućnosti.

"Ne brinem se za budućnost reprezentacije Srbije, mi stariji imamo kome da je ostavimo. Ako bog da, ovi klinci koji dolaze biće i bolji od nas. Mi smo neke svoje velike šanse propustili, ali verujem da oni neće. Imaju potencijal i mnogi od momaka koji će igrati na Kipru mogu da nose Srbiju u tri predstojeća ciklusa."

Kada je njegov doprinos u ovoj selekciji u pitanju, veruje da će svojim iskustvom i odnosom prema državnom grbu mladima dati prave smernice kako se treba ophoditi prema dresu Srbije.

"Nadam se da ću moći da pomognem mladima koji dolaze. Ne mogu da tvrdim da sam bolji od bilo koga, ali iskustvo, ponašanje i pozitivna atmosfera nikada nisu bili sporni za mene. Naravno, nisam ja reprezentaciji potreban zbog dobrog ambijenta već na prvom mestu zbog igre i zato se kao i uvek do sada neću štedeti" završio je Jovanović.

Na klupskom planu Lanetu predstoji borba sa Anderlehtom za prvo mesto u belgijskom šampionatu kako bi tim obezbedio Ligu Šampiona naredne godine.

Ne propustite