Lazović + Dauda = Evro licenca

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 17.04.2014.
10:55
Izvor: Sportske.net

Fudbalski klub Crvena zvezda moraće da isplati deo dugovanja koje ima pre 23. aprila a eventualna odluka o dobijanju evro licence zavisiće i od prodaje igrača koji bi mogli da unesu svež kapital u klub.

crvenazvezdafk.com
crvenazvezdafk.com

Povezane vesti

Vicešampion Srbije nalazi se u jeku borbe za šampionsku titulu a čelnicima kluba sa "Marakane" nametnuta je borba sa vremenom u trci za dobijanje evro licence.

Evropska fudbalska unija dala je rok crveno-belima do 23. aprila naprave plan koji bi ubedio nadležne u UEFA da je Crvena zvezda u stanju da vrati dugove i finansijsko poslovanje dovede u okvire pravila o finansijskom fer-pleju.

Kako bi tako nešto uspeli da urade, na "Marakani" će morati da se okrenu najmanje popularnoj metodi a to je prodavanje najkvalitetnijih i najtraženijih pojedinaca iz ekipe.

Baš kao što je kestenje vađeno iz vatre prodajom Nikole Maksimovića ili Uroša Spajića, ponovo bi Crvena zvezda mogla da potraži novac koji nema u prodaji svojih najkvalitetnijih i najcenjenijih igrača, a to su u datom trenutku Darko Lazović i Abiola Dauda.

Srpski menadžeri koji su dobro upoznati sa vrednošću dvojice pomenutih tvrde da bi Zvezda mogla da zaradi minimum 3.500.000 miliona evra od prodaje Lazovića i Daude, a cenu će tokom leta diktirati i Svetsko prvenstvo u fudbalu na kojem Srbija neće učestvovati.

"Pošto mi nismo učesnici najveće svetske smotre fudbala, moramo da budemo svesni da padamo u drugi plan. Ipak, mladi, ekstra talentovani igrači uvek su na ceni" objašnjava Ranko Stojić.

Trenutna vrednost Darka Lazovića procenjuje se na oko 2.500.000 evra, što je 2 miliona manje od onoga što je Vladan Lukić kada je Salcburg zatražio da otkupi Čačaninov ugovor.

Ipak, činjenica da se Lazović vratio iz povrede a da će mu se demonstriranje spremnosti biti svedeno na svega 15 utakmica prolećnog dela sezone, njegova trenutna vrednost ne odražava kvalitet ali Zvezda nije u situaciji da se cenjka.

Kada je Abiola Dauda u pitanju, viđeniji srpski menadžeri tvrde da je realno očekivati da Nigerijac sa švedskim pasošem donese u klupsku kasu barem 1.000.000 evra, koliko je zimus nudio Genčlerbirligi.

Oni koji se pitaju šta je sa najboljim strelcem lige, Draganom Mrđom, treba da imaju u vidu da nekadašnjem reprezentativcu Srbije godina proizvodnje snižava cenu, te da za Mrđu Zvezda teško može da očekuje zaradu veću od 600.000 evra.

Prodaja najboljih igrača sigurno nije popularna mera ali u Zvezdi mogu da se raduju što imaju makar trojicu igrača na kojima bi moglo da se zaradi i od čijih bi transfera klub mogao da isplati dugovanja i dobije "zeleno svetlo" da naredne godine igra u takmičenjima pod okriljem UEFA.

Ne propustite