Lazović odveo Zvezdu na vrh!

Autor: Darko Mitrović
sreda 03.10.2012.
17:16
Izvor: Sportske.net

Crvena zvezda je od danas na liderskoj poziciji u Superligi! U odloženoj utakmici prvog kola, Zvezda danas posle preokreta savladala domaći Javor u Ivanjici sa 2:1, a gol odluke postigao je Darko Lazović u 80. minutu. Javor poveo preko Ifeanija na startu

crvenazvezdafk.com
crvenazvezdafk.com

Povezane vesti

Pre početka utakmice, predsednik Zvezde Vladan Lukić uručio je poklon prvom čoveku Javora povodom sto godina postojanja kluba iz Ivanjice.

Uvodni minuti protekli su bez većih dešavanja, nakon prvih pet minuta nije viđeno konkretnih prilika, igra se na sredini terena i uvodni deo utakmice protiče u uobičajenom ispitivanju snaga.

U šestom minutu beležimo i tečnu akciju Crvene zvezde koja se završava faulom nad Milunovićem koji je svom timu doneo slobodan udarac sa nekih dvadesetak metara od gola domaćeg tima.

Prekid izvodi Miloš Dimitrijević čiji solidan šut u dalji ugao odlazi pored stative golmana Nikolića.

U 15. minutu domaći tim dolazi i do prve prilike da ozbiljnije ugrozi Bobana Bajkovića.

Ipak, nakon faula nad Eliomarom na nekih trideseteak minuta, domaći tim ne uspeva da uputi ozbiljniji šut ka golu Crvene zvezde. Slab pokušaj Đorđevića.

Dva minuta kasnije Kasalica dobro probija po desnoj strani, ulazi u kazneni prostor domaćina i gotovo sa gol-aut linije upućuje oštru loptu ka sredini terena koju ipak bez problema hvata golman Javora.

Naredni minuti donose nepovezanu i isprekidanu igru oba tima. Takođe, nešto grublja igra donosi dosta posla za sudiju Miodraga Gogića koji u 22. minutu pokazuje i prrvi žuti karton na utakmici.

Defanzivac Crvene zvezde Milan Jovanović je zaradio opomenu nakon oštrog starta nad brzonogog Ifeanija. Pomenuti fudbaler Javora za sada deluje i najagilniji u ekipi domaćeg tima.

Protiče i pola sata utakmice u Ivanjici, bez pravih prilika na obe strane.

U 32. minutu meča, prekršaj nad Kasalicom na ivici kaznenog prostora, 'skraćeni korner' sa leve strane je i dobra prilika za Nenada Milijaša.

Iskusno je Milijaš uputio direktan udarac ka golu Nikolića koji loptu boksuje u korner.Odlična prilika za crveno-bele.

Već u sledećem napadu nova prilika za Zvezdu, Pantić nakon prodora sa desne strane upućuje centaršut, a Kasalica sa deset metara glavom pravo u golmana Nikolića.

I u poslednjim trenucima prvog poluvremena, ponovo slična situacija, opet je Pantić centrirao ka Kasalici, a ovaj glavom poslao loptu iznad prečke.

Posle prvih 45 minuta golova nema.

Ali od 49. minuta Javor vodi golom Ifeanija - 1:0!Slobodan udarac sa leve strane, Bajković loše reaguje u svom kaznenom prostoru, a Ifeani se najbolje snalazi za vođstvo domaćih!

Sjajan početak drugog poluvremena, tri minuta kasnije Dimitrijević je odlično šutirao sa dvadesetak metara, ali je golman Nikolić uz pomoć stative uspeo da sačuva svoju mrežu!

Ali, tri minuta kasnije, ipak izjednačenje. Odličan centaršut Jovanovića sa leve strane, Mudrinski je na pravom mestu i prednost Ivanjičana je anulirana - 1:1!

Pritisak Zvezde se nastavlja, ređaju se prilike pred golom domaćih, ali još uvek nema potpunog preokreta. Lazović je u 56. minutu uposlio Mudrinskog, koji ne uspeva da iskoristi još jednu priliku.

Uzvraćaju Ivanjičani u 62. minutu preko Jakimovskog, koji sa ivice kaznenog prostora gađa gornji levi ugao Bajkovićevog gola, ali golman Zvezde odlično interveniše.

Dva minuta kasnije nova prilika za Mudrinskog, koji je pobegao Miloviću, ali je loptu poslao pored desne stative.

Minut kasnije Milijaš je pokušao iz slobodnog udarca sa oko 25 metara, ali je golman Javora bio na pravom mestu.

U 73. minutu stopostotna prilika za Javor! Brz kontranapad kroz sredinu, Eliomar Silva je sjajno uposlio Ifeanija koji izlazi potpuno sam pred Bajkovića, ali golman Zvezde spašava gol koji su svi već ''videli''!

Četiri minuta kasnije, još jedan odličan pokušaj Jakimovskog. Sa dvadesetak metara iskosa sa leve strane gađao je bliži ugao, ali Bajković ponovo odlično interveniše.

I posle perioda nešto bolje igre Javora, u 80. minutu Zvezda ipak dolazi do preokreta! Kasalica je odličnim centaršutem sa desne strane pronašao Lazovića, koji udarcem iz prve šalje loptu u donji levi ugao Nikolićevog gola - 1:2!

Trener Zvezde Aleksandar Janković zatim je izveo Mudrinskog, uveo Mijailovića i do kraja Beograđani uspevaju da sačuvaju stečenu prednost koja ih vodi na čelo tabele.

Javor: Nikolić, Đorđević, Milović, Novaković (od 87’ Mišić), Vlasić, Ostojić (od 90’ Đokić), Eliomar, Vidić, Momčilović, Jakimovski (od 83’ Milovanović), Ifeani.

Crvena zvezda: Bajković, Mikić, Pantić, Jovanović, Mladenović, Milivojević, Dimitrijević (od 73’ Babalj), Milijaš, Milunović (od 50’ Lazović), Kasalica, Mudrinski (Mijailović od 81.).


Ne propustite