Lazović pogodio za pobedu pa zabrinuo "Grobare"!

Autor: Darko Mitrović
subota 12.04.2014.
17:55
Izvor: Sportske.net

Pogotkom Danka Lazovića, koji je u 55. minutu napustio teren zbog povrede, fudbaleri Partizana savladali su Javor Matis i izjednačili se sa Crvenom zvezdom na čelu tabele makar na nekoliko časova.

partizan.rs
partizan.rs

Povezane vesti

Šestostruki uzastopni šampion Srbije izjednačio se na čelu tabele sa Crvenom zvezdom, nakon što je na gostovanju Javor Matisu slavio minimalnim rezultatom.

Partizan je slavio rezultatom 0:1 (0:1) a pobedonosni pogodak postigao je Danko Lazović u sudijskoj nadoknadi prvog dela igre. Utakmicu su obeležile i povrede strelca pobedonosnog gola ali i golmana Milana Lukača!

Javor Matis:
Mišić, Đorđević (od 76' Gojačanin), Miletić, Milović, Valiđo, Ivelja, Vidić, Docić (od 67' Josović), Milošković, Veselinović, Čečarić (od 56' Dražić)

Partizan: Lukač (od 83' Ž. Živković), Vulićević, Obradović, Stanković, Petrović, Drinčić, Brašanac, Lazović (od 55' Luka), Živković (od 74' Ninković), Ilić, Škuletić

Partizan je od prvog minuta uspostavio inicijativu, igralo se uglavnom na polovini Javora, ali efekta od takve igre crno-beli dugo nisu imali.

Ponovo su demonstrirali neefikasnost u završnici, pa čak i neke početničke greške u situacijama kada treba postići gol.

Prvi je Ivanjičanima pripretio Danko Lazović, već u prvom minutu meča, ali je njegov šut iskosa sa desne strane izblokiran. Četiri minuta kasnije, svoju prvu priliku, i to još bolju, imao je Petar Škuletić, ali je slabo šutirao po zemlji, pa je golman Mišić zaustavio taj pokušaj.

Usledio je novi pokušaj Lazovića sa dvadesetak metara, da bi u 20. minutu i kapiten Saša Ilić vrlo loše šutirao u situaciji kad je bio potpuno sam na desetak metara od gola, iskosa sa leve strane.

Reviji promašaja doprineo je i Andrija Živković nešto kasnije, a onda neke neverovatne situacije videli smo od strane igrača Partizana, i to onih najiskusnijih.

Naime, prvo je Saša Ilić u istom napadu dva puta dolazio u poziciju za udarac, oba puta je i šutirao, ali pravo u - svog napadača Petra Škuletića! A još drastičnija situacija viđena je u finišu prvog poluvremena, kada je Škuletić konačno savladao golmana Mišića, ali je na gol liniji loptu ''zakucao'' u mrežu Danko Lazović i - sudija je poništio gol zbog ofsajda!

Srećom po crno-bele, Lazović se u nadoknadi vremena u prvom poluvremenu iskupio za ovaj neshvatljivi potez, pa je posle centaršuta Saše Ilića sa leve strane, udarcem glavom savladao golmana Javor Matisa i Partizan na odmor odlazi minimalnim vođstvom od 1:0!


Partizan

Već posle tri minuta igre crno-beli dolaze do prve prilike da uvećaju svoju prednost. Petar Škuletić glavom je tukao pored desne stative čime je propustio priliku da duplira prednost gostiju.

Strelac vodećeg gola za Partizan povredio je koleno u 53. minutu zbog čega je morao da napusti teren ali se posle odlaska u svlačionicu vratio da posmatra završnicu susreta pa se veruje da u pitanju nije ozbiljnija povreda.

Najbolju priliku u drugom delu susreta Partizan je propustio u 61. minutu. Predrag Luka, koji je u igru ušao umesto Danka Lazovića, iskoristio je grešku Miletića i dobio priliku da matira Mišića koji je bio brži i ušao u udarac Požarevljanina.

Domaći su do najbolje prilike na utakmici stigli posle individualne akcije Stanimira Miloškovića koji je tukao sa osamnaest metara i natera Lukača da se ispruži i sjajnom paradom spreči Javor da dođe do izjednačenja.

Prilikom te intervencije Lukač je povredio desno rame zbog čega je Marko Nikolić bio prinuđen da izvrši i drugu prinudnu promenu u svom timu. Umesto Lukača na gol je otišao Živko Živković koji je poslednji put branio mrežu crno-belih protiv Novog Pazara, na otvaranju tekuće sezone.

Do kraja utakmice Javor nije uspeo da iskoristi činjenicu da je Živko Živković nezagrejan stao na gol pa crno-beli na kraju odlaze iz Ivanjice sa čitavim plenom što ih vraća u istu ravan sa Crvenom zvezdom koja uz isti broj bodova ima i meč manje.




Ne propustite