Lazović: "Samopouzdanje poraslo posle gola"

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 01.04.2014.
14:35
Izvor: Sportske.net, crvenazvezdafk.com

Krilni napadač Crvene zvezde u subotu je postigao povratnički "prvenac" u crveno-belom dresu koji mu je, kako sam tvrdi, dodatno povećao samopouzdanje pred nastavak sezone.

crvenazvezdafk.com
crvenazvezdafk.com

Povezane vesti

Zimski prelazni rok možda nije bio tako berićetan za Crvenu zvezdu jer nije bilo dovođenja zvučnih imena na "Markanu" kakva su priželjkivana, ali crveno-beli nisu ostali uskraćeni za kvalitetno pojačanje i to iz sopstvenih redova.

Povratak Darka Lazovića na teren verovatno je najveće pojačanje za ekipu Slaviše Stojanovića, što se očituje i učinkom krilnog napadača u dosadašnjim mečevima prolećnog dela sezone.

Subotnji okršaj sa Voždovcem doneo je Zvezdi ubedljivu pobedu a Čačaninu povratnički "prvenac" u crveno-belom dresu kojim je popravio samopouzdanje.

"Na planu samopouzdanja, mnogo mi znači ovaj gol posle duge pauze. Dobro sam ušao u prvenstvo i samo mi je pogodak nedostajao da dobijem još veće samopouzdanje. Iza mene je verovatno najteži period u karijeri, možda i u životu, ali to je nešto sa čime sam morao da se pomirim. Ova teška godina može da mi bude od velikog značaja za dalju karijeru. Za život sigurno hoće" ističe Lazović.

Kako sada stoje stvari Lazović i Zvezda nalaze se na sjajnom putu da obraduju navijače titulom koja šest godina za redom završava na drugoj strani Topčiderskog brda.

"I ekipa podiže formu, tako da sve ide kako treba i očekujem da paralelno sa timom, i sam igram još bolje. Protiv Voždovca smo odigrali najbolje do sada. Drago mi je što ulazimo u formu i očekujem da pravo lice pokažemo tek u narednim utakmicama" kaže Lazović.

Naredni takmičarski meč u prolećnom delu sezone vicešampion Srbije igra u Subotici protiv Spartaka. Tradicionalno neugodno gostovanje za Zvezdu nalazi se u prvom planu i samo se o njemu razmišlja nakon trijumfa nad Voždovcem.

"Već smo se okrenuli teškom gostovanju u Subotici, to je jedini ispravan način da se stigne do cilja. Sve zavisi od nas, i to je nešto što moramo da iskoristimo. Razmišljanje o tituli ne sme da nas optereti. Nema tu mnogo gledanja unapred, fokus uvek mora da bude na pobedi u narednoj utakmici" poručuje Lazović.

Utakmica 22. kola Jelen Superlige između Spartaka i Crvene zvezde igra se u subotu sa početkom od 15 časova i 30 minuta.

Ne propustite