Lazovićev odgovor Lazoviću i Partizanu!

Autor: Mihajlo Vidojević
subota 12.04.2014.
20:53
Izvor: Sportske.net

Predvođeni fantastičnim Darkom Lazovićem, strelcem tri gola u duelu sa Čukaričkim, fudbaleri Crvene zvezde upisali su 13. uzastopnu pobedu u JSL koja ih vraća na sigurnih tri boda prednosti u odnosu na Partizan.

crvenazvezdafk.com
crvenazvezdafk.com

Povezane vesti

Vicešampion Srbije nije dozvolio iznenađenje u okviru 23. kola JSL, pošto je ubedljivo savladao Čukarički na "Marakani" vrativši se tako na tri boda prednosti u odnosu na Partizan.

Crvena zvezda je večeras savladala Čukarički rezultatom 4:1 (2:1), čime je vezala trinaestu uzastopnu pobedu u Jelen Superligi i nastavila pohod na prvu titulu u domaćem šampionatu posle šest godina pauze.

Crvena zvezda - Bajković, Pečnik, Pavićević, Kelhar, Mijailović (od 88' Nenadić), Kovačević, Lazović (od 79' Gogić), Milijaš, Ninković (od 75' Savićević), Kasalica, Mrđa

Čukarički - Ristić, Stojković, Pavlović, Pojasentin, Brežančić, D. Srnić, S. Srnić, Matić, Bojić, Mandić (od 66' Mirosavljević), Stojiljković (od 88' Sekulić)

Vicešampion Srbije nije mogao da zamisli bolji početak utakmice od onoga koji je proizvela greška Andrije Pavlovića već u trećem minutu.

Nagovestila je Zvezda minut pre pomenute greške da želi rano vođstvo ali je golman gostujućeg sastava na vreme intervenisao ispred Filipa Kasalice.

Kako je već rečeno, u trećem minutu pogrešio je vezista gostujućeg tima, dozvolivši tako Darku Lazoviću da u punom treku izađe sam pred golmana Ristića i dovede Crvenu zvezdu do ranog vođstva!

Visok tempo igre trajao je samo nekoliko minuta posle Zvezdinog vodećeg gola a onda su izabranici Slaviše Stojanovića dozvolili protivniku da preuzme kontrolu nad igrom i da steže obruč oko Bobana Bajkovića.

Tokom prvih 25 minuta igre u prvom poluvremenu Zvezda osim gola nije uradila ništa vredno pomena a "Brđani" su preko Srnića i Mandića upozorili domaćina na to da nije vreme za povlačenje i čuvanje rezultata.

U poslednjih petnaest minuta igre u prvom poluvremenu starsti su se ponovo uzburkale a Mrđini udarci i Milijašev pokušaj sa distance umalo nisu doneli Zvezdi drugi gol na meču. Najbolji strelac JSL prvo je prebacio prečku a potom je pogodio dobro postavljenog Ristića. Šut Nenada Milijaša golman gostiju izbacio je u korner teškom mukom.

Propuštene prilike pred golom Čukaričkog skupo su koštale Crvenu zvezdu jer je kazna stigla u 42. minutu.

Dejan Kelhar vratio je loptu "unazad" iako je bio okrenut leđima Bobanu Bajkoviću, pa samim tim nije mogao da vidi Stanišu Mandića koji je presekao pas i iskoristio stopostotnu priliku koja mu se ukazala da poravna na 1:1!

Primljeni pogodak kao da je prenuo fudbalre Crvene zvezde i naterao ih da do odlaska na odmor dođu do gola kojim bi vratili rezultatsku prednost u svoj posed.

Dobru akiju po desnoj strani stvorili su Pečnik i Lazović a potonji je na preciznu asistenciju Slovenca sjajno reagovao i matirao Ristića drugi put na današnjem meču za prednost Crvene zvezde od 2:1.

Bilo je to ujedno sve što se moglo videti u prvom delu igre na našem najvećem stadionu, pošto je sudija Vukadinović poslao igrače na odmor nakon što su gosti krenuli sa centra.

FUDBAL: CRVENA ZVEZDA - RADNICKI KRAGUJEVAC

Sudeći prema pristupu fudbalera Crvene zvezde u prvih nekoliko minuta nastavka, bilo je jasno da je Slaviša Stojanović zahtevao od svojih izabranika da ne ponavljaju greške iz prvog dela i da protivnika "dotuku" dok je vreme.

Pitanje pobednika na današnjem meču rešeno je u prvih deset minuta igre u drugom poluvremenu golovima Darka Lazovića i Dragana Mrđe.

Fantastični Čačanin stigao je do prvog het-trika u tekućoj sezoni pogotkom sa penala u 50. minutu igre. Pijasentin je faulirao Mrđu u kaznenom prostoru a Lazović je sigurnim udarcem matirao Ristića za vođstvo crveno-belih od 3:1.

U narednih pet minuta domaći su stigli do novih prilika i to preko Lazovića i Milijaša. Udarac Darka Lazovića završio je pored stative a kapiten crveno-belih je iz slobodnog udarca pogodio prečku.

"Visio" je četvrti gol u vazduhu u tim trenucima a potvrda Zvezdine dominacije stigla je u 56. minutu sa novim golom Dragana Mrđe u crveno-belom dresu.

Najbolji strelac JSL našao se na pravom mestu posle šuta Darka Lazovića i odbrane golmana Ristića, pa mu je preostalo da se pokloni na odbijenu loptu i sprovede je u nebranjenu mrežu za vođstvo Zvezde od 4:1!

Pokušao je posle četvrtog gola domaćih da uvođenjem Nenada Mirosavljevića prmeni nešto u postavi igre trener Čukaričkog ali se iskusni napadač nije naigrao pored defanzivaca Crvene zvezde.

Slaviša Stojanović u igru je uveo Vukana Savićevića i Gorana Gogića, čime je pojačao vezni red i tako zatvorio Čukaričkom prilaze Bajkovićevom golu. Do poslednjeg sudijskog zvižduka nije bilo konkretnih prilika niti interesantnih momenata koji bi bili vredni pomena.

Zvezda je tako vezala 13. pobedu u nizu i ostala lider na tabeli JSL sa tri boda prednosti u odnosu na Partizan dva kola pred "večiti derbi".

Ne propustite