LE - Adebajorovo veče, Lazarov novi gol, Juveova rutina!

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 27.02.2014.
23:03
Izvor: Sportske.net

Nije bilo većih iznenađenja u revanš mečevima 1/16 finala LE koji su igrani od 21 čas i 5 minuta. Totenhem je vođen Adebajorom eliminisao Dnjepar, Lazar Marković postigao je jedan od tri gola Benfike u trijumfu nad PAOK-om, dok su Juve i "Viola" rutinski

Beta/AP Photo/Matt Dunham
Beta/AP Photo/Matt Dunham

Povezane vesti

Revanš mečevi šesnaestine finala Lige Evrope koji su igrani od 21 čas i 5 minuta, nisu doneli previše neizvesnosti i preokreta.

Timovi koji su u prvim mečevima stekli prednost uglavnom su je odbranili bez većih problema a najuzbudljivija utakmica viđena je na "Vajt Hart Lejnu" gde je Totinhem preokrenuo rezultat i eliminisao ukrajinski Dnjepar.

Pođimo od utakmica na kojima nije bilo previše neizvesnosti. Šampion Italije otputovao je na gostovanje Trabzonu sa bolnim sećanjem na ono što mu se dogodilo pre samo nekoliko meseci u Istanbulu kada ga je remi sa Galatasarajem koštao plasmana u eliminacionu fazu LŠ.

"Bjankoneri" poneli su u Trabzon zalihu od dva gola koja je bila dovoljna da se plasiraju u osminu finala LE, ali su svaku moguću dilemu oko toga da li će nastaviti takmičenje rešili već u prvom delu meča.

Turkey Soccer Europa League

Arturo Vidal i Pablo Osvaldo postigli su golove nakon asistencija Đovinka. U nastavku susreta nije bilo golova pa je Juventus obezbedio mesto među 16 najboljih u LE ukupnim rezultatom 4:0.

Golove pogledajte OVDE!

U duelu koji je bio interesantan ljubiteljima fudbala u Srbiji Benfika je demolirala PAOK u revanšu na "Stadionu Svetlosti". Lisabonski "Orlovi" slavili su rezultatom 3:0 a Lazar Marković ponovo se upisao u strelce iako je na terenu proveo svega tridesetak minuta.

Portugal Europa League Soccer

Meč u Lisabonu rešen je u 69. minutu, kada je Kacuranis isključen nakon pogibeljnog starta posle čega je Benfika sa tri gola dotukla tim Zvonimira Vukića koji je u igru ušao u 73. minutu utakmice.

Pogodak Lazara Markovića možete pogledati OVDE!

U nastavku takmičenja u Ligi Evrope gledaćemo i AZ Alkmar našeg Nemanje Gudelja koji je večeras remizirao sa Slovanom iz Libereca (1:1). Upravo je reprezentativac Srbije asistirao Virgeveru u 19. minutu, kada je AZ postigao vodeći pogodak.

Netherlands Soccer Europa League

Liberec je do kraja uspeo da izjednači na 1:1 ali je holandski sastav izborio mesto u osmini finala ukupnim rezultatom 2:1.

Neizvesnosti nije bilo ni u Firenci. Golom Josipa Iličića u ranoj fazi drugog poluvremena Fiorentina je samo potvrdila plasman u osminu finala ukupnim trijumfom nad Esbjergom rezultatom 4:2, pošto pogodak koji su Danci postigli u završnici nije imao prevelik značaj.

Italy Soccer Europe League

Nenad Tomović proveo je na terenu poslednjih 30 minuta.

Golove pogledajte OVDE!

Tim našeg Milana Biševca, koji je proveo svih 90 minuta na terenu, savladao je Černomorec iz Odese minimalnim rezultatom, dovoljnim za plasman u osminu finala, pošto u prvom susretu u Ukrajini nije bilo golova.

Kako je već rečeno, najinteresantniji duel viđen je na "Vajt Hart Lejnu" gde je gostovao ukrajinski Dnjepar sa golom prednosti ostvarenim u prvom susretu.

Kada je u Zozulja u 47. minutu susreta doneo prednost gostima u sred Londona, činilo se da će ukrajinski tim eliminisati engleskog velikana.

Britain Soccer Europa League

Momak koji je trebalo da izraste u junaka dobio je epitet tragičara, nakon što je, pri rezultatu 1:1 zaradio isključenje zbog udaranja Jana Vertongena. Usledio je šou jednog čoveka, Emanuela Adebajora, koji je u roku od četiri minuta, sa dva gola, doneo Totenhemu plasman u osminu finala.

Golove pogledajte OVDE!

Imao je Dnjepar prilike da dođe do drugog gola koji bi mu doneo plasman u dalji tok takmičenja, ali je Konopljanka pogodio stativu sredinom drugog dela a potom mu je Loris sjajno odbranio udarac sa distance u završnici meča.

Totenhem se u osminu finala LE plasirao ukupnim rezultatom 3:2 a mesto među 16 najboljih u LE večeras su izborili još Anži i Valensija.

Parovi osmine finala:
AZ Alkmar (Hol) - Anži (Rus)
Ludogorec (Bug) - Valensija (Špa)
Porto (Por) - Napoli (Ita)
Lion (Fra) - Viktorija Plzenj (Češ)
Sevilja (Špa) - Betis (Špa)
Totenhem (Eng) - Benfika (Por)
Bazel (Šva) - Salcburg (Aus)
Juventus (Ita) - Fiorentina (Ita)

Prvi mečevi osmine finala na programu su 13. marta a revanši sedam dana kasnije.

Ne propustite