LE - Ludogorec izbacio Lacio, senzacija na 'Donbasu'!

Autor: Vladimir Nestorović
četvrtak 27.02.2014.
20:56
Izvor: Sportske.net

'Maleni' Plzen izbacio je prebogati Šahtjor, i to na gostovanju, Lacio je neočekivano ispao u Bugarskoj, dok je u pravoj ludnici u Frankfurtu Porto obezbedio prolaz dalje u samom finišu.

Beta/AP Photo/Michael Probst
Beta/AP Photo/Michael Probst

Povezane vesti

U revanš mečevima Lige Evrope videli smo pravu dramu, a najuzbudljivije bilo je u Frankfurtu, Donjecku i duelu Ludogoreca i Lacija.

Viktorija iz Plzena napravila je uz Ludogorec najveće iznenađenje šesnaestine finala Lige Evrope, pošto je na gostovanju u Ukrajini izbacila favorizovani Šahtjor, i to rezultatom 1:2. Strelci na ovom meču bili su Kolar, Petržela i Luiz Adriano, a kako je prvi meč završen nerešeno, dalje ide ekipa iz Plzena.

Ludogorec je na svom stadionu odigrao nerešeno, 3:3 sa ekipom Lacija, ali je zbog pobede u gostima prošao u narednu rundu. Lacio je u jednom trenutku vodio sa 0:2, a došao je u vođstvo drugim najbržim golom u istoriji takmičenja, pošto je Keita pogodio posle 17.8 sekundi igre. Ipak, gosti se u drugom poluvremenu vraćaju preko Bezjaka i Zlatinskog, da bi Klose u 82. minutu vratio prednost Rimljanima. Konačan rezultat postavlja Žuninjo Kiksada i tako izbacuje Italijane iz Lige Evrope, a golove sa meča možete videti OVDE.

U meču Ajntrahta i Porta viđena je prava drama, a na kraju su se radovali 'Zmajevi'. Konačan rezultat bio je 3:3, pa je zbog više postignutih golova u gostima dalje otišao Porto.

Napoli je na svom terenu uspeo da slavi protiv Svonsija, iako je na poluvremenu gost imao rezultat koji ga vodi dalje. Pogodili su Insinje, Iguain i Inler, dok je De Guzman strelac jedinog gola za 'Labudove', a sve golove pogledajte OVDE.

Ajaks je deklasiran u Salcburgu, pošto je nakon 3:0 iz prvog meča ovde bilo 3:1, što je jedna od najubedljivijih pobeda u istoriji ovog takmičenja. Svi golovi postignuti su u drugih 45 minuta, a asistenciju za jedini gol gostiju upisao je Bojan Krkić.

Sevilja je sa 2:1 pobedila Maribor, a golove sa ovog meča vidite OVDE

Preostale rezultate možete videti u narednom prilogu:

Ne propustite