LE - "Mine" za Zvezdu već u trećem kolu

Autor: Mihajlo Vidojević
subota 06.07.2013.
15:43
Izvor: Sportske.net

Fudbalski klub Crvena zvezda neće biti povlašćen u trećem kolu kvalifikacija za Ligu Evrope što znači da bi vicešampion Srbije na putu ka grupnoj fazi, drugog po kvalitetu evropskog takmičenja, mogao da naleti na neke od klubova koji kvalitetom drastično

crvenazvezdafk.com
crvenazvezdafk.com

Povezane vesti

Fudbalski klub Crvena zvezda imao je povoljan žreb za drugo kolo kvalifikacija za Ligu Evrope ali bi tu "bajka" mogla da bude završena jer u trećem kolu slede mnogo ozbiljniji rivali.

Kako sada stvari stoje Zvezda neće biti povlašćena u žrebu za treće kolo jer će klubovi sa boljim evropskim koeficijentom sasvim izvesno stići do te faze takmičenja.

Da bi se Zvezda našla u grupi povlašćenih potrebno je da iz daljeg toka takmičenja ispadnu slovačka Žilina, norveški Rozneborg ili bugarski Levski.

Kako su sve tri ekipe bliže plasmanu u drugo kolo no eliminaciji, znači da će pri žrebanju za treće kolo ti klubovi "gurnuti" Zvezdu na teži put.

Ukoliko se ne dogode tri senzacije, Crvena zvezda bi već u trećem kolu mogla upravo na pomenute rivale, eventualno Hajduk iz Splita ukoliko neki od pobrojanih timova "kiksne".

Od onih klubova kojih se u Ljutice Bogdana trenutno boje da izgovore ime Zvezdi bi mogao da "zapadne" Štutgart, Sevilja, Udineze, Standard, Briž ili Sent Etijen. Sve u svemu, društvo koje bi u datom trenutku pošto-poto trebalo izbeći.

Žreb za treće kolo kvalifikacija za LE biće održan u Nionu nakon završetka prvog kola kvalifikacija kada će Zvezda saznati ime rivala i da li je realan plasman u četvrto kolo.

Ne propustite