LE - Valensijina šetnja "Ludom gorom", Portov minimalac

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 13.03.2014.
21:00
Izvor: Sportske.net

Borba za plasman u četvrtfinale Lige Evrope počela je mečevima u Bazelu, Portu i Sofiji. Valensija je sa igračem manje protutnjala kroz prestonicu Bugarske, Porto je golom Martineza savladao Napoli, dok je 'komšijski derbi' Bazela i Salcburga završen bez

Beta/AP Photo/Valentina Petrova
Beta/AP Photo/Valentina Petrova

Povezane vesti

Početak borbe za mesta koja vode u četvrtfinale Lige Evrope obeležili su trijumfi timova sa Pirinejskog poluostrva i remi u "komšijskom derbiju" Bazela i Salcburga.

Prvi od nekoliko derbi mečeva osmine finala LE igran je u Portu, gde je istoimeni klub savladao Napoli rezultatom 1:0 (1:0), golom koji je za domaće postigao Džekson Martinez u 57. minutu susreta.

Gol pogledajte OVDE!

Prvo poluvreme u Portu nije obilovalo prilikama kakve su viđene u nastavku. Najbolju šansu propustio je strelac jedinog pogotka u 12. minutu kada je Reina uspeo da interveniše i pošalje loptu u korner nakon udarca Džeksona Martineza.

Drugo poluvreme donelo je rasplamsavanje borbe i pravu kanonadu dobrih prilika pred oba gola. Prvu je stvorio Porto preko Fernanda ali je Pepe Reina sjajno intervenisao i sačuvao svoju mrežu.

Usledio je period igre koji je gostima mogao da donese barem jedan jako vredan gol u gostima ali su udarci Iguaina i Albiola bili nedovoljno dobri da sjajni Elton bude savladan.

Nakon toga je usledila kazna u 57. minutu. Fudbaleri Porta stvorili su višak po desnoj strani a onda je centaršut završio na nozi spretnog Džeksona Martineza koji je loptu poslao u donji levi ugao Reininog gola.

Portugal Soccer Europa League

Huan Kintero propustio je do kraja dve sjajne prilike za Porto, od kojih je prva završila na stativi a druga otišla u nepovrat intervencijom Pepa Reine. Duvan Zapata izrastao je u tragičara Napolija jer u 83. i 92. minutu nije uspeo da donese pogodak gostima iako je bio u dobrim pozicijama da to učini.

Duel u prestonici Bugarske gde su se sastali Ludogorec i Valensija obeležila je ubedljiva pobeda gostiju koji su skoro 60 minuta igrali sa desetoricom.

Valensija je savladala Ludogorec rezultatom 3:0 (2:0) a čini se da je meč prelomljen u 24. minutu, kada je, pri vođstvu Valensije od 1:0 isključen Keita a Bezjak propustio priliku da sa bele tačke poravna rezultat.

Golove pogledajte OVDE!

Do odlaska na odmor, brojčano slabija Valensija stiže do drugog pogotka, nakon čega je bilo jasno da domaćin neće biti u stanju da prevaziđe šok koji je doživeo sredinom prvog dela igre.

Na isteku sat vremena igre Felipe Senderos je stavio tačku na ovaj meč i praktično već odveo Valensiju u četvrtfinale Lige Evrope golom koji je glavom postigao nakon kornera.

U 80. minutu Ludogorecu je takođe isključen igrač pa su obe ekipe završile meč sa desetoricom.

Duel Bazela i Salcburga završen je remijem bez golova pa Austrijanci ulaze u revanš sa prednošću domaćeg terena koja ne mora da bude presudna u duelu dva 'komšijska' tima.

Ne propustite