Lebron i Vejd smirili Indijanu

Autor: Boris Jovanović
sreda 21.05.2014.
08:13
Izvor: Sportske.net

Majami napravio brejk, odličnog igrom tandema Lebron Džejms - Dvejn Vejd u poslednjih sedam minuta prelomili meč, dobili sa 87:83. Sada je 1:1, serija se seli na Floridu.

Beta/AP Photo/Michael Conroy
Beta/AP Photo/Michael Conroy

Povezane vesti

Majami zna kako se osvajaju titule. Kada su stvari odnele šalu, Lebron i Vejd su preuzeli stvar u svoje ruke, postigli zajedničkim snagama poslednjih 20 poena za Majami. "Kralj Džejms" je bio ključ u seriji 12:2 koja je praktično prelomila meč i donela brejk šampionu u Indijanapolisu. Meč je završio sa 23 poena, Vejd je dodao 22, od gostiju dvocifren još samo Noris Kole sa 11.

Na drugoj strani Lens Stivenson je brojao do 25, izjednačio svoj rekord u plej ofu, postigao i koš 10 stotinki pre kraja prvog dela iz odbojke. Slavio je sa navijačima, ali na kraju nije bilo razloga za osmehe.



Jer, u poslednjoj četvrtini Indijana nije imala rešenje za sjajni tandem gostiju. Vejd je najbolje sačuvao za poslednji period, a u poslednjih sedam minuta, odbrana Majamija je dozvolila Indijani da ubaci samo 10 poena. Pejsersi su imali šansu da se odlepe krajem treće četvrtine, vodili su sa 63:56, ali su dve trojke Hita stvari vratile u ravnotežu.

Poslednji pokušaj Indijane bio je 73:69,  no odmah je usledila nova trojka, posle toga i serija od 12:2 koja je kako rekosmo prelomila stvari za Majami.



Oni su stigli do cilja, napravili brejk, sada je prednost domaćeg terena na strani Majamija. Hit naredna dva meča igra kod kuće, na Floridi, prvi u subotu, pa u ponedeljak.

Ne propustite