Lebron uzvratio udarac!

Autor: Boris Jovanović
ponedeljak 09.06.2014.
06:53
Izvor: Sportske.net

"Kralj Džejms" se posle problema sa grčevima u prvom meču vratio u najboljem izdanju. Kada je tako Majami ne gubi! Na kraju brejk šampiona u Teksasu za 1:1!

Beta/AP Photo/Eric Gay
Beta/AP Photo/Eric Gay

Povezane vesti

Kada nema grčeva Lebrona je gotovo nemoguće zaustaviti. Drugi meč serije je protekao u znaku "Kralja Džejmsa" ubacio je 35 poena, imao 10 skokova u pobedi svog tima od 98:96.

Sada je 1:1 i San Antonio nema više prednost domaćeg terena u borbi za prsten.

Baš kao i u prošlogodišnjem finalu, Majami je našao odgovor posle poraza u prvom meču. U napetoj završnici ruka nije drhtala Krisu Bošu koji je pogodio ključnu trojku na Lebronovu asistenciju 78 sekundi pre kraja meča.

Džejms je odigrao 37 minuta, pogodio je 14 od 22 šuta. On je bio ključ u seriji Majamija u trećoj četvrtini, kada je šampion izbrisao dvocifreni minus. Uz to odlično je u odbrani kontrolisao Parkera u ključnim trenucima.



San Antonio ima za čim da žali, bili su na +2 u poslednjem periodu kada su Parker i Dankan promašili četiri slobodna bacanja u nizu. Džejms je prihvatio poklon, sa pet uzastopnih poena je okrenuo meč.

Parker je ubacio 21 poen za Teksasašne, Dankan dodao 18, uz 15 skokova, ali kako rekosmo, kada se odlučivalo dominirao je Lebron.

Inače San Antonio je odlično otvorio utakmicu, ubacili su čak 36 poena u prvom periodu, ali upola manje u poslednjem. Nisu uspeli da se odlepe, iako su imali dvocifrenu prednost jer je neverovatni Lebron držao svoj tim u igri.

Za njega je ovo bilo pitanje časti posle svega što se dešavalo u prvom meču, i kao i obično odgovorio je na najbolji način.

Serija se seli na Floridu, meč broj 3 je na programu već sutra.

Ne propustite