Lekić: "Nakon šoka slede trema i uzbuđenje"

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 20.11.2012.
14:18
Izvor: Sportske.net, rss.org.rs

Najbolja srpska rukometašica na taj način je objasnila ono što uoči početka EP u Srbiji osećaju njene saigračice i ona.

rss.org.rs
rss.org.rs

Povezane vesti

Operacija "Euro 2012" počela je danas konferencijom za medije koja je održana u Beogradu na kojoj su govorili predsednik UO RSS Velimir Marjanović, selektor ženske rukometne reprezentacije Srbije Saša Bošković i kapiten našeg državnog tima Andrea Lekić.

Marjanović je uoči početka EP za dame poželeo našim rukometašicama svu sreću i uspeh na kontinentalnom šampionatu.


"Naš cilj kao Saveza je da pomognemo da reprezentacija na ovom prvenstvu da sve od sebe. Podržaćemo ovu reprezentaciju kako god da završi" rekao je Velimir Marjanović.

Selektor Bošković rekao je da će primarni cilj biti plasman u drugi krug takmičenja a kao najveći strah naveo je "tišinu Arene".

"Naš zadatak je da se prikažemo u najboljem svetlu. Naš cilj je da ove godine prođemo grupu i da se onda nadamo da napravimo nešto više. Bitno je da su devojke zdrave i da prođemo kroz kvalitetne pripreme u Aranđelovcu. Moj jedini strah je da "Arena" bude prazna. Nadam se da ćemo našim odnosom pokazati koliko volimo ovu zemlju i na taj način doprineti da "Arena" bude puna" konstatovao je Bošković.

Kapiten državnog tima, Andrea Lekić, slikovito je opisala kroz koja je sve stanja prošla od trenutka kada je EHF, nakon odustajanja Holandije, dodelio organizaciju EP Srbiji do momenta kada "Rukometna fantazija" zvanično počinje.

"Sećam se šoka kada sam čula da ćemo biti domaćin EP. Vreme je proletelo i stvarno imamo neku vrstu treme i uzbuđenja pred EP. Imamo veliku šansu, jer u godinu dana igramo dva velika takmičenja u Srbiji. Kao što je predsednik rekao, mi takođe smatramo da je SP naredne godine kruna nekog rada, ali zašto ne pokušati i napraviti neki lep rezultat i ove godine" kazala je Lekićeva.

Do početka EP ostalo je još tačno dve nedelje.

Ne propustite