Lešić: "Disciplinovanom odbranom do podviga"

Autor: Miloš Marković
utorak 07.01.2014.
11:10
Izvor: Sportske.net

Košarkaš Radničkog se u prvom meču Last 32 faze Evrokupa vraća u grad iz kojeg je i stigao u Radnički.

kkradnicki.rs
kkradnicki.rs

Povezane vesti

Najkorisniji košarkaš Radničkog u ABA ligi, Sava Lešić, nakon 56 utakmica koje je minule sezone odigrao za Himik, prošle godine je pojačao Radnički.

Centar kragujevačkog tima se vraća na 'mesto zločina', sa Radničkim će gostovati u gradu Južnji u okviru prvog meča grupe N Evrokupa.

"Južnji je jedan od manjih gradova Ukrajine, sa nekih 20-ak hiljada stanovnika. To jeste košarkaški grad jer je to jedini sport tamo koji se masovnije prati. Umeju i oni da naprave atmosferu, naročito kada igraju ovakve evro-utakmice. Ali, nije to vruć teren ni približno kao naše Jezero.", pojašnjava Lešić.

Trenutni lider lider Superlige je u prvoj fazi Evrokupa ostvario učinak od 6 pobeda i četiri poraza.

"Himik je dobro organizovan klub, imaju odličnu infrastrukturu i uslove za rad, stabilni su finansijski, napreduju iz sezone u sezonu. Što se tiče košarke koju gaje, krasi ih dosta tranzicije, brzo šutiraju, još u ranoj fazi napada. Svih ovih godina igra im se zasnivala na kvalitetnim strancima, jakim individualcima, uglavnom su dobri u šutu za tri poena. Takav tip igrača su dovodili i ove sezone.", istakao je košarkaš Radničkog.

Lešić smatra da njegov tim može do pobede na gostovanju, kao recept onvidi organizovanu odbranu.

"Možemo do bodova koji stvaraju temelj za ambicije o trećem krugu, no o tom potom."

"Mislim da naš napad neće da bude problem, nužno će biti da u odbrani imamo prava rešenja. Ako ponovimo najbolje partije iz sezone sa disciplinovanom odbranom, uvećavamo šanse da napravimo još veći podvig, i to kao debitanti na evro-sceni."
, zaključio je on.

Inače, utakmica između Himika i Radničkog igra se u sredu od 17 sati, uz direktan prenos na programu RTS-a.

Ne propustite