Lešić: "Jaka odbrana za trijumf u 'Pecari'"

Autor: Mihajlo Vidojević
petak 03.01.2014.
18:02
Izvor: Sportske.net

Jedan od najboljih pojedinaca ekipe Radničkog u dosadašnjem toku sezone izjavio je da se na gostovanje Širokom kreće uz maksimalan oprez ali sa poznatim receptom koji može da donese "brejk".

kkradnicki.rs
kkradnicki.rs

Povezane vesti

Košarkaši Radničkog iz Kragujevca prvi takmičarski meč u Novog Godini igraju na gostovanju ekipi Širokog u Širokom Brijegu.

Slovenački sastav umeo je kao domaćin da savlada ekipe kao što je Crvena zvezda Telekom pa ne čudi što Sava Lešić poziva na maksimalan oprez uoči gostovanja Radničkog u "Pecari".

"Njima više odgovara da igraju pred domaćom publikom, ali mi imamo svoju šansu u Širokom Brijegu, kao i par ekipa koje su ih već savladale kao gosti ove sezone. Čeka nas nezgodan teren, tamo je 'pala' Zvezda, favorit za titulu ove sezone. Neugodan je Široki na svom terenu, igra sasvim različito od onoga na gostovanjima, tako da krećemo na put sa maksimalnim oprezom" ističe Sava Lešić.

Široki Brijeg zauzima poslednju poziciju na tabeli ABA lige sa skorom 4-10 a u prvom delu sezone u Kragujevcu je doživeo pravi debakl (75:55).

Pristup igri iz tog meča Lešić navofi kao pravi primer kako treba odigrati u "Pecari" i 'napasti' pobedu.

"Presudno u Jezeru je bilo naše zalaganje u odbrani, primili smo svega 55 poena. To je recept i za 'Pecaru'. Ako ponovimo makar i deo te defanzive, bez obzira na nezgodan teren koji nas čeka, mislim da možemo da igramo egal utakmicu i da ponovo slavimo na kraju. Pobeda nam dosta znači, uspeh nad Cibonom dobio bi svoju 'overu', garantovan bi bio izlazak sa začelja tabele. Probaćemo da ih, dakle, svedemo na što manji broj poena, čime bismo ostvarili preduslov za uspeh" objašnjava Lešić.

Duel 15. kola između Širokog i Radničkog igra se u subotu od 19 časova u Širokom Brijegu.

Ne propustite